Ce funcționează și ce nu merge atunci când vrei să rămână repede însărcinată

ce sa faci cand vrei sa ramana repede gravida

Despre fertilitatea la bărbați am mai povestit, succint ce-i drept, pe blogul nostru. Am scris articole atât despre unele produse care pot fi de folos cât și despre analize pentru infertilitate.

Dacă deja te gândești la produse care pot să-ți crească șansele de fertilitate, unul dintre ele este Profecund B. Mai sunt altele dar, în mare parte, ele sunt bune fie pentru sănătatea prostatei fie pentru creșterea libidoului sau a potenței masculine.

Acum chiar și suplimentele naturiste pentru fertilitate masculină nu sunt mană cerească. Adică nu fac minuni. Da, pot avea numite efecte benefice însă nu te vor ajuta dacă ai anumite probleme pe care le poți depista, cel mai bine, la un consult de specialitate.

După cum vezi, deja am intrat în problemă și deja vorbesc despre ce funcționează și ce nu atunci când îți dorești să o lași gravidă rapid.

Adevărul, oricum e ăsta: sunt cupluri în care ea rămâne gravidă super repede sau chiar din greșeală. Și altele în care lucrurile sunt complicate și durează mult până când conceperea are loc. Din păcate, există situații în care asta nu se întâmplă niciodată.

Vrei să rămână repede gravidă. Ce să știi

Vă doriți un copil și îl doriți acum. Ce bine ar fi să faceți sex o sigură dată și gata. Adică să nu vă chinuiți, să nu existe stresul conceperii.

Chiar și atunci când totul merge rapid, o lună sau două tot trebuie să muncești. Ai nevoie de o rutină a sexului. Adică, chiar dacă se prinde din prima tot nu vei ști asta. Trebuie să aștepți să vezi dacă va avea menstruație sau nu. Și nu poți să ai luxul în care să aștepți de fiecare dată.

Așa că, vei face sex neprotejat și vei ejacula în ea timp de o lună sau două. Bine, nu chiar timp de o lună pentru că e de ajuns să o faci în perioada în care ea e fertilă – pentru un calendar corect de fertilitate ar fi bine ca ea să meargă la un consult ginecologic. Perioada respectivă se calculează în funcție de ultima menstruație. Plus că, un consult ginecologic poate să spună dacă durata conceperii este sau nu influențată de anumite probleme ovariene sau alte aspecte similare.

Un consult preliminar atât pentru tine cât și pentru ea vă poate scuti de anumite gânduri și de un stres inutil. Spre exemplu, dacă faceți teste de fertilitate sau analize de infertilitate chiar înainte să încercați, o să știți dacă totul e bine sau nu cu instalația fiecăruia.

Când e recomandat să mergeți la control medical dacă nu rămâne însărcinată

Nu e musai ca problema să fie la ea. Amândoi puteți, de exemplu, să aveți probleme hormonale. Sau, tu poți avea probleme cu spermatozoizii – de exemplu, chiar dacă ejaculezi, s-ar putea ca materialul seminal să nu conțină spermatozoizi și tu să nu ai habar de așa ceva.

Oricum, ca idee generală: dacă încercați să rămână însărcinată de mai bine de 6 luni și nu aveți succes, mergeți la un consult. În felul acesta veți ști ce aveți de făcut pe mai departe.

Nu, suplimentele pentru fertilitatea lui sau a ei nu sunt soluția. Pot fi, dar doar atunci când recomandarea vine în urma unor analize.

Vreau să rămână gravidă: ce funcționează și ce nu

Acum, din experiența mea și a prietenilor mei, există câteva sfaturi care funcționează așa cum există și lucruri care nu au niciun efect atunci când vrei să rămână gravidă rapid.

În primul rând, dacă a luat anticoncepționale e important să începeți sexul imediat după ce a renunțat la pastile. Chiar din luna următoare. Asta pentru că atunci va fi o explozie de hormoni în organismul ei și șansele să rămână gravidă cresc – pe scurt, e mai fertilă în primele trei luni de la renunțarea la anticoncepționale.

ce sa faci cand vrei sa ai copii

Sexul zilnic nu funcționează. Din nou, e important să crești frecvența contactului sexual însă doar atunci când ea e fertilă. Chiar și atunci, nu o faceți zilnic. Sperma ta trebuie să se refacă. Așa că, o partidă la două zile e suficientă. Desigur, ar fi de preferat să aveți amândoi orgasm, însă nu e musai. Important e ca tu să ejaculezi în vaginul ei. Atunci când îți vine, stai cu penisul în ea până când simți că ai terminat de ejaculat.

Poziția sexuală nu contează. Vei ejacula cu putere și suficient de puternic pentru ca ea să rămână însărcinată chiar și atunci când ea stă deasupra.

Nu contează nici ca ea să stea nemișcată timp de nu știu câte secunde după sex. Nu merge nici partea cu ridicarea fundului – spermatozoizii sunt organisme vii care știu ce au de făcut după ce au pătruns în vagin. Dacă ovulul este prezent, spermatozoizii au aceleași șanse să îl găsească fie dacă ea stă în picioare sau cu picioarele ridicate pe un perete.

Totuși, nu ar trebui să se spele sau să urineze imediat după ce tu ai ejaculat.

Continuă același ritual și a doua lună de când v-ați apucat de treabă. Nu ai de unde să știi dacă a funcționat sau nu, așa că nu aștepta să vezi dacă va avea menstruație sau nu.

Foarte important: să știi când e la ovulație, pentru că de acea fereastră depinde foarte mult reușita voastră.

La câte zile de când i-a întârziat pot să știu dacă a rămas gravidă

Există teste de sarcină destul de precise care îți pot spune dacă a rămas gravidă chiar și la o zi sau două de când a întârziat menstruația.

Este recomandat ca testul de sarcină să se facă dimineața, la prima urinare. Recomandat este să folosești două teste, să fii sigur. Apoi, desigur, dacă testele sunt pozitive, programați-vă la medicul ginecolog. Atenție, primele consultații sunt intra-vaginale, deci nu e neapărat o idee bună să intrați împreună – o puteți face, nu se va supăra nimeni, contează foarte mult ce vă doriți voi să faceți.

Dar, dacă nu reușiți să aveți succes, nu intrați în panică. Conceperea nu trebuie să fie ceva stresant pentru voi. Bucurați-vă de sex, de orgasme și de fiecare moment. Plăcerea trebuie să fie pe primul loc. Nu uitați, indiferent de problema pe care s-ar putea să o aveți, există soluții. Medicina modernă ofertă tot felul de oportunități pentru cuplurile cu probleme de fertilitate.

Ce contează? Ca voi să comunicați și să vă susțineți reciproc. Încercați să înțelegeți un lucru: chiar dacă există o problemă de fertilitate, nu este vina celui afectat. Nu își dorește să aibă acele probleme și cu siguranță nu le controlează. Plus că, dacă a aflat că are o problemă, cu siguranță trece prin clipe mai puțin plăcute. Are nevoie de tot suportul vostru pentru a gestiona bine situația.

Fericirea voastră e cea mai importantă. Iar fericirea în cuplu nu se obține de unul singur ci împreună.

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.