Usturimea penisului în timpul actului sexual

ce este faloplastia

Sexul e ca mersul pe bicicletă. L-ai făcut o dată, vei ști mereu cum să-ți faci treaba. Da, experiența ajută mult. Să zicem că, cu timpul, nu mai ai nevoie de roți ajutătoare ba mai mult înveți și câteva scheme cu care îți impresionezi partenera.

Un lucru se păstrează constant de fiecare dată: plăcerea. Despre asta este contactul sexual, bucuria de a fi cu partenerul și, desigur, plăcerea maximă din timpul orgasmului.

Așa că, atunci când această plăcere este afectată de anumiți factori tu te vei stresa. Și bine faci. Nu, nu este normal să te usture penisul în penetrare sau în timpul preludiului. Dar stai liniștit că vorbim mai multe despre usturimea penisului când faci sex în cursul articolului de astăzi.

De ce te ustură penisul când faci sex

Există numeroase cauze pentru usturimea pe care o resimți atunci când ești cu partenera. Se poate întâmpla să simți disconfort atunci când îți oferă un handjob, că îți face un sex oral sau atunci când o penetrezi.

prostata cauzeaza disfunctii sexuale si chiar impotenta

Un lucru e cert: disconfortul la contact sexual nu este normal și nu ar trebui să existe. El ascunde o problemă care necesită un tratament adecvat. Dacă vrei ajutor de specialitate îți recomand să te programezi la medicul urolog sau la cel androlog. Ei sunt doctorii care tratează impotența și toate afecțiunile de natură sexuală și urologică.

Cauze frecvente pentru usturimea și mâncărimea penisului

În primul rând verifică să nu ai vrea reacție alergică. Dacă te-ai dat cu spray pentru potență sau cu gel pentru potență penisul se poate inflama și te poate ustura, mânca sau chiar durea. Se trage de la substanțele pe care le aplici pe suprafața lui.

Tot o reacție alergică poate fi dezvoltată atunci când folosești anumiți lubrifianți care conțin substanțe artificiale. Usturimea mai poate fi resimțită de la lenjeria intimă pe care o porți – materiale care provoacă o reacție alergică sau chiar un detergent cu care corpul tău nu se împacă bine.

Dacă folosești jucării sexuale poți să ai o reacție alergică și la materialele din care sunt confecționate.

Acestea sunt cauzele cele mai des întâlnite și cele mai ușor de combătut. Există și altele ușor mai complicate. Iată-le:

  • infecții urinare;
  • infecții sau boli cu transmitere sexuală;
  • afecțiuni medicale ale penisului sau zonei pelviene (spre exemplu, inflamarea capului penisului, îngustarea prepuțului sau psoriazis genital);
  • fricțiune excesivă – pot apărea senzații de arsură atunci când partida de sex e prea intensă sau ține prea mult. În acel caz sunt recomandați lubrifianți pe bază de apă.

Cum scapi de usturimea penisului

Păi, prima dată, identifici cauza corectă. Apoi vine și remediul. El poate consta într-un simplu lubrifiant natural. Sau în schimbarea lenjeriei, detergentului folosit la spălarea rufelor sau renunțarea la anumite suplimente pentru potență masculină.

În alte cazuri ai nevoie de o igienă riguroasă a zonei intime. Poate și de o pauză de la sex.

Sunt și cazuri în care nu scapi de vizita la medicul specialist. Dacă ai o infecție sau o afecțiune a aparatului reproducător este important să primești tratamentul potrivit – în funcție de situație ți se pot prescrie chiar și antibiotice (sub formă de creme, pastile sau injectabile).

Dar îmi reiau ideea de la început: sexul e despre plăcere. Usturimea și mâncărimea nu au ce să caute acolo. Așa că, dacă simți un disconfort sexual încearcă să găsești atât cauza cât și remediul bun pentru tine.

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.