Cauze și tratament ejaculare precoce

tratament corect pentru ejacularea precoce sau prematura

Liviu v-a scris pe blog despre masturbarea excesivă, el fiind cel care e mai pătimaș din fire și nu prea poate să stea cuminte cu mâinile. Cristi v-a povestit despre simptomele ejaculării precoce și cum masturbarea poate fi principala cauză pentru rezistența scăzută în fața stimulilor sexuali.

Avem chiar și un articol despre potența masculină în care explicăm cum se formează orgasmul și de ce este un proces independent de ejaculare.

Cu toate acestea, rămâne problema: ejacularea precoce. Așadar, este necesar un tratament pentru combaterea ei și pentru recâștigarea controlului pe senzația ejaculării. Pentru că acea senzație poate fi eliminată atunci când bărbatul ajunge suficient de conștient de corpul său și de modul în care reacționează chiar înainte de atingerea momentului de maximă plăcere.

Ce este ejacularea precoce

Ejacularea precoce, întâlnită și sub denumirea de masturbare prematură înseamnă procesul prin care bărbatul ajunge să aibă orgasm înainte ca actul sexual să se fi consumat.

Ejacularea precoce poate să apară la scurt timp după penetrare, la scurt timp după ce partenera atinge penisul sau chiar înainte ca penisul să fie supus unor stimuli sexuali așa cum poate fi sexul oral.

remediu pentru ejaculare precoce in functie de cauze

Pe scurt, poți ajunge să ejaculezi chiar și dacă penisul nu este atins în mod direct. Am asistat la discuții în care bărbații au mărturisit că au ejaculat prin simplul fapt că au participat la un scenariu cu prea multă încărcătură sexuală. De exemplu, un prieten mi-a spus că și-a dat drumul în pantaloni atunci când în fața lui două fete s-au sărutat cu limba. În capul lui s-a desfășurat posibilitatea unui sex în 3, marea lui fantezie sexuală, și i-a venit.

Mare atenție. Nu încurca ejacularea precoce cu ejacularea retrogradă. Sunt două lucruri distincte.

Principala cauză a ejaculării precoce

Ejacularea precoce poate avea diverse cauze. Cele mai frecvente se referă la masturbarea compulsivă sau excesivă.

Masturbarea nu este nocivă și are beneficii reale pentru organism și reducerea stresului. Însă, făcută în mod eronat creează un prost obicei. Iată explicația din spatele problemei:

Să presupunem că un bărbat începe să se masturbeze înainte de a deveni activ sexual, adică înainte de a-și pierde virginitatea. O face de la vârste fragede. Și atunci când se masturbează nu se gândește la cât și-ar dori să dureze o partidă de sex. Și-o freacă rapid pentru a ajunge la orgasm.

Acest bărbat continuă să se masturbeze în același mod, pentru mai mulți ani. Între timp își începe activitatea sexuală. Constată el anumite probleme dar le pune pe seama experienței care îi lipsește. Poate mai obține cu greu erecția când e cu partenera. Poate i se scoală repede dar erecția se pierde în mod repetat pe durata sexului. Sau, pur și simplu rezistă din ce în ce mai puțin și ejaculează prematur.

Din cauza problemelor se cam izolează. Se tot gândește că are disfuncții erectile și dezvoltă stări de anxietate sexuală. Se masturbează tot mai des și din orice. Filmele pentru adulți devin o constantă în viața sa. Sexul cu partenera e tot mai prost și tot mai rar. Între timp are și impotență psihogenă.

cum scapi de ejacularea prematura. tratament

Nu înțelege că modul în care s-a masturbat i-a modelat organismul. Masturbarea a format un comportament. De îndată ce penisul simte stimuli sexuali, ejaculează. Sau, penisul atinge erecția doar atunci când apare fantezia sexuală din timpul masturbării. Și când asta se întâmplă, intervine și ejacularea.

Alte motive pentru ejaculare precoce

Masturbarea este responsabilă de multe ori pentru ejaculare precoce.

Dar, nu este singura cauză. Problemele psihologice asociate cu potența masculină pot cauza ejaculare prematură. La fel și lipsa experienței sexuale la bărbații tineri.

Fanteziile sexuale în exces sau filmele pentru adulți pot duce la scăderea rezistenței la sex. Mai mult, perioade de abstinență prelungite pot avea același rezultat.

La fel se poate întâmpla și cu anumite tratamente medicamentoase sau intervenții chirurgicale în zona pelviană. În funcție de fiecare bărbat în parte, disfuncția erectilă poate avea cauze și manifestări diferite.

Recomand un consult la medicul care tratează impotența și disfuncțiile erectile atunci când ejacularea precoce devine o problemă care afectează viața socială și de cuplu a bărbatului.

Tratament pentru ejacularea precoce

Iată un tratament eficient pentru ejacularea precoce atunci când cauza principală este masturbarea:

 • Înarmează-te cu răbdare. Nu o să îți iasă din prima.
 • Așază-te confortabil și începe să te masturbezi. Da, ai auzit bine.
 • Nu o fă ca de obicei. Apucă penisul din partea de sus și fă mișcări ample, similare cu ceea ce se întâmplă atunci când faci sex.
 • La început, nu aplica prea multă presiune pe penisul tău. Evită să te uiți la filme pentru adulți sau să te gândești la fanteziile sale sexuale.
 • Continuă să te masturbezi și fi atent la ce semnale îți trimite corpul. Înțelege cum se atinge erecția, cum o menții și ce anume simți atunci când aproape îți vine.
 • Relaxează-te. Când plăcerea e prea mare, nu te opri. Relaxează mușchii pelvieni prin împingerea lor către exterior – cam ca atunci când stai pe tron.
 • Inspiră și expiră din diafragmă, cum te învăța proful de sport în școală.
 • Nu evita să ejaculezi dacă asta simți. Bucură-te de moment.
 • Repetă exercițiul cât de des poți cu următorul obiectiv: să reziști din ce în ce mai mult.
 • Dacă capeți experiență și începi să vezi că ai control pe ejaculare, fă exercițiul mai complicat: folosește lubrifiant, crește frecvența cu care ți-o freci, strânge penisul mai tare și, în ultimă instanță, masturbează-te în timp ce te uiți la un film pentru adulți.
 • Scopul final: rezistă când te masturbezi atât timp cât ai vrea să reziști când ești cu partenera ta.

Alte soluții pentru tratarea ejaculării precoce

Te vor ajuta: sportul, somnul odihnitor și alimentele afrodiziace.

Vitaminele pentru libido, creșterea apetitului sexual sunt alte soluții bune pentru problema ta. Există numeroase leacuri băbești pentru potență pe care să le incluzi în rutina ta zilnică.

Plus că, ai și alte exerciții similare cu cel de mai sus, adjuvante pentru disfuncția erectilă. Va fi util să înveți cum să respiri prin diafragmă când faci sex sau cum să antrenezi mușchii pelvieni pentru a amâna momentul orgasmului.

Ca de obicei există și soluții mai rapide cu efecte care te ajută să nu urmezi traseul cel mai lung. Spre exemplu, poți lua produse care sunt suplimente naturale pentru potență. Spre exemplu, în blogul nostru noi ți-am scris păreri uPotent, păreri Tianli, păreri Maraton Forte, păreri Natural Potent sau păreri Pops. Există și posibilitatea unui tratament, dar acela e recomandat mai mult pentru prostată – pentru asta poți citi păreri Proxel Potent.

Ți-am scris o recenzie și despre cea mai bună pastilă pentru potență pe care am folosit-o. Tratarea ejaculării precoce e ca și cum ai participa la un maraton. Unul care va ține toată viață. Dar, cu răbdare vei reuși să recâștigi controlul pe ejaculare, să te bucuri de fiecare moment de intimitate cu iubita ta.

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.