Sexul și apropierea sentimentală în viața de cuplu

sexul ajuta la apropierea emotionala

În viața de cuplu, sexul poate să facă diferența dintre fericire și sentimentul de complacere sau obișnuință. Doar amintește-ți ce a însemnat pentru tine prima partidă de sex alături de partenera ta actuală. Nu-i așa că v-a ajuta să vă apropiați mult mai rapid și a ajutat la sedimentarea relației?

Știu, experiențele variază de la un om la altul. Ba chiar mai mult, pot exista percepții diferite chiar în sânul relației. Însă, cu certitudine, o viață sexuală activă și regulată susține apropierea sentimentală dintre doi parteneri.

Sexul, în sine, este un lucru normal în viața unui om. Este cerut de organism, cel care are un instinct înnăscut de reproducere. Plăcerea din timpul sexului este doar un motiv în plus pentru care oamenii își doresc contactul sexual și îl caută tot mai des.

Beneficiile sexului sunt însă multiple. De la combaterea stresului și până la tratarea stărilor de anxietate sau depresie, sexul este dovedit ca fiind mijlocul cel mai rapid către stabilirea unei conexiuni sentimentale. Dacă vrei, sexul duce dragostea sau iubirea la un alt nivel și ajută relația de cuplu să se dezvolte armonios.

Când sexul strică totul

Există situații în care tot ce am spus eu mai sus nu are nicio logică. Sunt acele momente în care sexul chiar strică totul. Exemplul cel mai concret este cel în care sexul este folosit ca tehnică de șantaj emoțional. Sau, atunci când un partener este forțat să facă anumite lucruri cu care nu este de acord.

Sexul forțat este întotdeauna un factor nociv care va duce la instalarea unei relații toxice pentru cel puțin unul dintre parteneri.

Așa cum se recomandă de obicei și în privința sexului trebuie să existe comunicare deschisă și sinceră între parteneri. Actul sexual va evolua pe măsură ce relația va înainta în timp. Actul în sine se va maturiza și plăcerea va căpăta alte accente odată cu sedimentarea relației.

Sexul rar este nociv la fel de mult cum este și cel făcut prea des sau după un „calendar” anume. Sexul e fain atunci când este spontan și dorit de ambii parteneri.

Dereglări sexuale în viața de cuplu

Pot apărea și dereglări sexuale între parteneri. Atunci când, spre exemplu, un partener vrea să încerce anumite fantezii sexuale cu care celălalt nu este de acord.

Sexul poate fi nociv când devine motiv de ceartă.

Și, desigur, sexul este o problemă sentimentală atunci când un partener devine dependent de el. Dependența sexuală poate fi și de filme pentru adulți sau de literatură erotică. Masturbarea poate fi aleasă în schimbul sexului cu partenerul.

de ce nu poti sa ejaculezi oricat de mult ai face sex

Acestea sunt doar câteva exemple în care sexul va face rău relației și apropierii sentimentale dintre parteneri. Și, tot în aceste situații, de cele mai multe ori, se va ajunge la o despărțire și la câteva probleme  sentimentale care îi vor urmări pe cei afectați pentru toată viața.

Sexul și împlinirea sentimentală în cuplu

Când sexul e făcut de plăcere și când ambii parteneri se implică activ în viața intimă, apropierea sentimentală crește și se solidifică. Actul sexual în sine devine un secret, o taină a cuplului. Ineditul va crește intensitatea plăcerii iar pasiunea dintre parteneri va menține dragostea dintre ei.

În dormitor nu există bariere sau limite. Este permis absolut orice atât timp cât există consens. Nu forțați niciodată limitele celui de lângă voi pentru că o să stricați totul.

Fanteziile sexuale sunt bune. Masturbarea în cuplu are beneficii extraordinare. La fel cum și o jucărie sexuală poate revigora o partidă de sex banală. Dar, din nou, plăcerea trebuie să fie de partea ambilor parteneri și nu impusă forțat.

Eu zic așa. Iubiți-vă mult. Bucurați-vă de orgasme multiple. De fantezii și de tot ceea ce vă trece prin cap.

Însă, atunci când lucrurile scârțâie nu priviți totul pasiv. Cereți ajutor atunci când situația vă depășește. Terapia de cuplu este o soluție, la fel și vizitele la psiholog. În cazul bărbaților, dacă există disfuncții erectile, nu vă închideți în voi și nu vă izolați de partenere. Mergeți la medicul care tratează impotența și cereți un sfat.

Ce vreau să spun cu toate acestea? Că nu există barieră sentimentală care nu poate fi depășită atâta timp cât sunteți dispuși să faceți totul pentru ca relația să meargă înainte.

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.