Sex în sarcină. Poziții, despre orgasme și cum să te simți bine

totul despre sexul din timpul sarcinii

Ajungi la o vârstă când îți dorești copii. Nu e nimic rău în asta, doar că majoritatea cuplurilor văd în sarcină sfârșitul vieții lor fericite și liniștite. Cu siguranță, atât sarcina cât și viața de părinte aduc și situații mai puțin plăcute. De la grețuri matinale și până la trezitul noaptea din cauza plânsetelor frecvente. Da, le știm cu toții. Însă, nu este totul atât de dramatic. Dacă îți păstrezi calmul și dacă reușești să te adaptezi la noua realitate vei vedea că lucrurile nu sunt chiar atât de complicate pe cât ai crezut tu inițial.

Și la fel stă treaba și cu sexul în timpul sarcinii. Da, va fi mai ciudățel, cel puțin la început, imediat după ce a rămas ea însărcinată. Nu pentru că are burta mare, ci pentru că aveți voi un blocaj psihologic. Știți că există un copil și cumva aveți o temere să mai faceți sex așa cum obișnuiați. Toate cuplurile trec prin așa ceva. E normal să ai întrebări, să nu știi ce și cum să faci, totul pentru simplu motiv că îți dorești ca sarcina să nu fie afectată.

Probabil ai citit deja că în sarcină se poate face sex fără probleme. Eu nu scriu articolul de astăzi pentru a-ți spune același lucru. Eu vreau să vorbesc despre chestii pe care le-am trăit eu și pe care, poate, nu ți le spun nici doctorul și nici apropiații.

Sexul în timpul sarcinii. Despre orgasmul ei

În primul rând, noi am fost destul de crispați la început. Bine, oricum în primele săptămâni ea nu prea va avea chef de sex. Și ca să fiu sincer nici tu ca bărbat neapărat. Asta pentru că atunci când încercați să rămână însărcinată o faceți foarte des. Noi am făcut-o o dată la două zile în perioada în care ea a fost fertilă. Și, imediat după ce aflați de sarcină e o euforie de câteva zile, o stare de fericire în care nu vă gândiți neapărat să săriți unul peste altul.

invata cum sa faci sex cand e insarcinata

Dar, inevitabil, apetitul sexual rămâne. Libidoul crește și vrei acțiune. O vrea și ea, chiar dacă poate ceva mai rar decât înainte.

Cum o faceți? Noi, la început am evitat penetrarea. Parcă ne reținea ceva. Ne-am limitat la lucruri pe care le puteam face cu mâna sau cu gura. Ne-am masturbat reciproc, ne-am jucat cu diverse fantezii sexuale, am experimentat tot felul de lucruri care nu au implicat penetrarea vaginală, asta ca să fiu mai exact.

Nu-ți face griji, sexul e plăcut chiar și atunci când nu bagi penisul în ea. Și e plăcut atât pentru tine cât și pentru ea. Noi am văzut-o ca pe o bună oportunitate prin care să ne descoperim și să ne lărgim sexualitatea.

Acum vine partea amuzantă. Atunci când ea are orgasm în timpul sarcinii s-ar putea să simtă mici dureri în zona pelviană. De fapt sunt crampe vaginale. Nevastă-mea s-a panicat rău prima dată când le-a simțit și mi-a zis că senzația seamănă cu un cârcel pe care îl simți în uter.

Dacă o pățiți și voi, nu vă faceți griji. Este normal să se întâmple asta în prima perioadă de când ea a rămas însărcinată. Acele dureri sau spasme din timpul orgasmelor pot fi chiar intense și de lungă durată. Trec la o scurtă perioadă după ce orgasmul s-a consumat.

Altfel, orgasmul este unul intens și plăcut. Sunt momente când ea se termină repede și cu mai multă plăcere decât erai tu obișnuit. Dacă îi plăceau orgasmele multiple, cel mai probabil în perioada asta se va rezuma la unul singur, asta ca să știi și tu cum să-ți programezi propriul orgasm.

Sexul prin penetrare în timpul sarcinii și ce poziții să încercați

În timpul sarcinii este bine să încerci să ai o viață normală. Și acest aspect se aplică și când vorbim despre sex. Nu se schimbă foarte multe lucruri. O poți penetra liniștit. Cu degetele, cu penisul, poți să faci sex oral, orice vă place vouă. Sarcina este protejată, nu există riscuri din niciun punct de vedere, mai ales după ce primul trimestru a trecut. O mică mențiune aici: dacă sarcina este cu risc sau dacă doctorul vă spune ceva, respectați indicațiile specialistului. Oricum ar fi, vă recomand să îi cereți sfatul și în ceea ce privește sexul. Stați liniștiți, este o întrebare mai comună decât ați crede.

cum se simte orgasmul in timpul sarcinii

În sarcină sexul e plăcut. Asta după ce treci de reținerile normale de la început. Poți încerca cam toate pozițiile care vă plac. Din nou, experimentați, testați și dacă ceva nu vă place, schimbați tactica și abordarea. Sexul este despre plăcere și așa ar trebui să rămână.

Atunci când o penetrezi, ai grijă să nu apeși foarte tare pe burta ei. De exemplu, dacă îți place să o stimulezi și cu mâna atunci când o penetrezi, ai grijă să nu te lași prea tare pe zona pelviană sau, din neatenție, să te lași pe abdomenul ei. Poți înlocui stimularea suplimentară cu o jucărie sexuală, așa cum este un vibrator pentru clitoris.

Altfel, o poți lua pe la spate, se poate urca ea pe tine, poți încerca poziția misionarului sau puteți încerca să stați culcați pe o parte și în diverse alte moduri atunci când faceți sex. Scopul este să vă simțiți cât mai bine și mai relaxați. Și, desigur, să aibă orgasm – fii gentelman și nu îți da drumul înaintea ei.

Ce să faci dacă nu vrea să mai facă sex

Se poate întâmpla ca în timpul sarcinii să nu își mai dorească să facă sex. Să îi fie frică sau să nu mai aibă chef. Asta nu înseamnă că tu nu îți vei mai dori să te bucuri de plăcerile orgasmului masculin.

este buna masturbarea in sarcina

Poate fi doar o situație de scurtă durată. Spre exemplu, în majoritatea cazurilor, în primul trimestru apetitul sexual scade. Apoi, libidoul crește în trimestrul doi, urmând să scadă din nou pe măsură ce sarcina se aproprie de ultimele săptămâni – oricum, înainte de naștere va fi din ce în ce mai complicat să faceți sex, cel puțin prin penetrare.

Ce poți să faci dacă nu vrea sex?

Păi, o soluție ar fi, așa cum am mai zis, să vă satisfaceți și fără penetrare. Prin sex oral, stimulare cu mâna, jucării sexuale sau punerea în practică a unor fantezii sexuale care vă pot excita peste măsură (spre exemplu, există o mulțime de scenarii role play pe care să le încercați). Toate aceste lucruri o să vă ajute să vă simțiți mai deschiși în preajma partenerului, să înțelegeți mai bine ce anume vă excită și să fiți mai eficienți atunci când vine vorba despre provocarea orgasmelor multiple.

Îți recomand să vorbești deschis cu partenera ta despre ceea ce simți și despre cum crezi că ar trebui să stea lucrurile din punct de vedere sexual chiar și în timpul sarcinii. Acum, dacă libidoul tău e mult mai ridicat decât cel al partenerei, o masturbare din când în când nu cred că va fi o așa de mare problemă. Vorba aia, ce-și face omul cu mâna lui e lucru bine făcut!

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.