Se scoală tot mai rar. Să-mi fac griji?

tratamente pentru erectie slaba masculina. cum sa readuci potenta maxima

O problemă cu potența nu este mereu dramatică. La modul că nu totul trebuie să fie despre imposibilitatea de a face sex.

Poți să-ți faci griji și atunci când lucrurile sunt mai soft, așa. La modul că îți poți face griji atunci când ție ți se pare că ceva nu mai este așa cum știai tu. De exemplu, eu am început să caut informații despre normalitatea potenței și a erecției atunci când mi-am dat seama că mi se scoală mai rar decât eram obișnuit.

Inițial am zis că se trage de la vârstă. Poate îmbătrânesc. Dar, după, mi-am dat seama că nu-s chiar atât de bătrân. La naiba, dacă de acum am probleme cu erecția, pe la 50 de ani ce o să mai fac?

Așa că, astăzi îți spun la ce concluzie am ajuns după ce am studiat problema mea cu erecția care apare din ce în ce mai rar.

O erecție este normal să apară atunci când ești excitat sau atunci când libidoul este ridicat. Practic, îți dorești să ai o activitate sexuală cu o parteneră.

Cât de des e normal să te trezești cu o erecție?

Depinde. Fiecare bărbat este diferit la fel cum fiecare organism este diferit. În mod normal, cum am spus, dorința sexuală scade pe măsură ce înaintăm în vârstă. Însă, potența masculină este influențată de multe alte aspecte.

Iată câteva dintre ele:

 • secreția de hormoni,
 • sănătatea generală a organismului,
 • afecțiuni de sănătate (cronice sau nu),
 • starea de odihnă,
 • stres, anxietate sau depresii,
 • tratamente medicamentoase,
 • intervenții chirurgicale,
 • stil de viață,
 • alimentație,
 • relații sociale și de cuplu,
 • multe, multe altele.

După cum vezi, capacitatea ta de a atinge potența maximă sau de a avea o erecție depinde de super multe aspecte. Vârsta e doar un mic factor și, crede-mă, nu contează atât de mult pe cât ai crede. De exemplu, dacă ești sănătos, ai grijă de tine, de ceea ce mănânci și de ceea ce faci în fiecare zi, poți avea o viață sexuală activă și o erecție tare ca piatra mult și bine.

de ce se inmoaie penisul dupa ce simti ca iti vine

Sigur, viața reală îți pune piedici. E dificil să ai echilibru în tot ceea ce faci. Și de aceea apar și problemele. Așa, peste noapte, s-ar putea să constați că ai erecții din ce în ce mai rar.

Când ai erecții în mod normal?

Cum am zis, ți se scoală atunci când ești excitat. Când există un stimul sexual direct sau indirect – da, poate să ți se scoale și doar dacă vezi o tipă care arată bine, sau dacă în mintea ta intervine un gând erotic. Desigur, obții erecție atunci când ești stimulat în mod direct: prin atingeri, săruturi, mângâieri, sex oral, masturbare și așa mai departe.

Ți se mai scoală și dis de dimineață, chiar înainte să te trezești. Se întâmplă să ai erecții nocturne, când visezi ceva fain.

Așadar, în mod normal, erecția poate să apară oricând, atâta timp cât se creează un context favorabil, cu conotații sexuale.

Ce faci atunci când aceste momente sunt din ce în ce mai rare în viața ta? Evident, începi să-ți pui la îndoială potența. Cine știe, poate te gândești că ai disfuncții erectile.

De ce se scoală mai rar. Cauze posibile

Multe motive pot sta în spatele erecției rare. Sau a erecției slabe – știi tu, penis moale în erecție, spre exemplu.

La mine a fost stresul și oboseala. O perioadă mai proastă prin care treceam, plus câteva carențe în organism, tot din cauza stilului de viață. După ce mi-am rezolvat problemele, erecția a început să reapară din ce în ce mai des.

cum e orgasmul cand ejaculezi cu ea moale

Un prieten de-al meu a observat că se scoală mai rar atunci când era dependent de sex. Nu de sex direct, ci de filme pentru adulți și de masturbare. Atunci când dependența sexuală intervine, creierul suferă anumite schimbări și începe să transmită semnale eronate.

Un alt amic a zis că a observat că are erecții mai rare și că ajunge să i se scoale mai greu atunci când nevasta lui a fost însărcinată. Ea a avut și ceva probleme și de prin luna a 5-a nu au mai avut voie să facă sex. Cumva, la nivel psihologic, organismul lui așa a reacționat. Involuntar, băiatul meu și-a blocat erecția.

Dacă și tu ai observat că ajungi să te trezești cu ea sculată din ce în ce mai rar, nu intra direct în panică. Nu suferi de impotență – poate doar de impotență psihogenă. Posibil și de ceva probleme cu potența de tip ejaculare precoce.

Ideea e că trebuie să găsești cauzele pentru care ți se întâmplă. Vezi dacă nu iei medicamente care provoacă impotență. Sau dacă nu ai ceva afecțiuni de sănătate asociate.

Asigură-te că viața ta merge bine și că te îngrijești de starea ta de sănătate generală. Treci și pe la doctor dacă vrei, asta ca să te liniștești și să nu te mai gândești la tot felul de scenarii.

Potența o poți testa și altfel – încearcă un supliment natural să vezi dacă totul funcționează bine. Aviz amatorilor, citește un articol în care am descris efectele pentru cea mai bună pastilă pentru potență pe care am luat-o eu.

După cum am zis, cel mai probabil te confrunți cu o problemă temporară. Izolată și care este legată de alte cauze, nu direct de potența ta. Erecția este, după cum ai văzut, complexă și necesită ca alte procese din organism să funcționeze așa cum trebuie. Și aici intervine, desigur, chiar și psihicul tău.

Așa că, ține capul sus!

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.