Scorțișoara și efectele asupra libidoului masculin

efectele scortisoarei pentru potenta masculina

Cauți mereu noi alimente cu efect afrodiziac pentru sănătatea aparatului reproducător? Atunci, poate, ai citit și despre beneficiile scorțișoarei și te gândești să o incluzi mai des în prepararea felurilor de mâncare pe care le ai în vedere, zilnic, în dieta ta.

Dacă în trecut scorțișoara era un condiment greu accesibil și folosit doar în cercuri exclusiviste, în prezent este ușor de procurat și la îndemâna oricum. Poate fi folosită nu doar în aromatizarea deserturilor și chiar și în condimentarea diverselor preparate culinare care includ atât preparate din carne cât și din legume sau cereale.

Pentru că are numeroase beneficii pentru sănătate, în general, și pentru susținerea libidoului masculin, în particular, am decis ca astăzi să vorbim mai multe despre adevăratele beneficii ale scorțișoarei și motivele pentru care să o consumi cât mai des.

Beneficii generale pentru consumul de scorțișoară

Scorțișoara are numeroase beneficii pentru buna funcționare a organismului uman. Desigur, nu își poate face treaba de una singură și, așa cum se întâmplă de obicei, cu majoritatea plantelor sau alimentelor sănătoase, consumul trebuie susținut de un stil de viață activ și echilibrat.

scortisoara creste libidoul la barbati

În mod concret, scorțișoara va avea beneficii pentru:

  • combaterea diabetului zaharat;
  • susținerea memoriei și a bunei funcționări a impulsurilor nervoase de la nivelul creierului;
  • are acțiune antifungică și antibacteriană;
  • îmbunătățirea respirației și eliminarea mirosurilor neplăcute din cavitatea bucală;
  • reducerea inflamației din organism;
  • reducerea riscurilor infecțiilor urinare, în special în cazul femeilor.

Scorțișoara și libidoul masculin

De cele mai multe ori libidoul și apetitul sexual sunt influențate de starea de bine generală. Putem avea niveluri scăzute atunci când suntem obosiți, stresați, anxioși, când avem afecțiuni de sănătate asociate sau când starea noastră de bine generală nu este tocmai benefică.

Scorțișoara este un bun tonic și energizant ajutând și la obținerea unei stări de spirit pozitive. În plus, combate afecțiuni care pot influența direct potența masculină și nivelul libidoului. Astfel, consumul regulat de scorțișoară, alături de alte plante și alimente cu efecte afrodiziace pot normaliza atât libidoul masculin cât și secreția de hormoni precum și buna funcționare a sistemului nervos central, cel care declanșaeză potența masculină și asigură o erecție fermă pe toată durata partidei de sex – sistemul nervos va face, din această perspectivă, front comun cu sistemul circulator central și periferic.

Există numeroase studii care au demonstrat că un consum regulat de scorțișoară facilitează secreția de testosteron. Mai mult, aceleași studii arată că bărbații care au consumat scorțișoară au avut chef de sex mai des decât bărbații care nu au consumat. În plus, s-a dovedit că scorțișoara crește calitatea partidelor sexuale prin creșterea plăcerii nu doar în timpul orgasmului ci pe toată durata actului.

Scorțișoara și performanța sexuală

Cum am arătat, scorțișoara are beneficii în reglarea diabetului zaharat și în combaterea unor afecțiuni care influențează performanța sexuală. În mod concret, diabeticii au un risc ridicat de disfuncție erectilă. Mai mult, anumite tratamente medicamentoase cauzează impotența – pot fi medicamentele care tratează diabetul, boli psihice sau boli circulatorii.

Astfel, consumul de alimente și plante naturale care susțin buna funcționare a organismului vor elimina anumite riscuri care dau efecte nedorite și asupra aparatului reproducător.

scortisoara pentru cresterea performantei sexuale

Desigur, beneficiile scorțișoarei asupra potenței maxime nu sunt directe, cel puțin nu în contextul prezentat. Dar, consumat cu regularitate condimentul va lăsa o amprentă pozitivă nu doar asupra libidoului ci a modului în care te simți atunci când ai o erecție. Penisul se va întări mai rapid, erecția va fi mai fermă și nu se va mai pierde în timpul partidei iar orgasmele vor fi ceva mai intense. Mai mult, ejacularea va fi și ea ceva mai abundentă.

Când scorțișoara nu face bine

Consumul de scorțișoară este contraindicat pentru persoanele care au afecțiuni hepatice. Condimentul conține o cantitate importantă de cumarină, un compus care poate fi asociat cu anumite afecțiuni ale ficatului sau ale pancreasului.

Bărbații care au alergie la scorțișoară nu trebuie să o consume, indiferent de modul de preparare ales.

Desigur, scorțișoara poate interacționa cu anumite tratamente medicamentoase. Așadar, dacă ai afecțiuni pentru care urmezi un tratament prescris de medic, solicită sfatul specialistului înainte de a introduce scorțișoara în meniul tău.

O mențiune importantă: consumul de scorțișoară nu trebuie să fie unul în exces. Așa cum este recomandat de fiecare dată, echilibrul și varietatea sunt cele mai importante aspecte când discutăm despre un stil de viață sănătos. Nu consuma cantități mari de scorțișoară încercând să compensezi.

Alte recomandări pentru un libido crescut

Libidoul masculin este influențat în mod direct de starea ta de bine. Pentru un apetit sexual ridicat va fi important să te odihnești bine pe timpul nopții. Nu uita să combați stresul zilnic și să elimini stările de anxietate și de depresie din viața ta. În acest context poți cere oricând ajutorul unui psiholog. Psihologul te poate ajuta și să tratezi impotența psihogenă, adică acele disfuncții sexuale care au la bază cauze psihologice.

Consumă alimente cu efect afrodiziac (desigur, aici includem și scorțișoara) și elimină-le pe cele care îți fac rău – renunță la tutun, alcool, consumă cafea cu moderație, elimină băuturile acidulate sau energizantele.

Fă sport zilnic și combate sedentarismul. Ai grijă la cantitatea de zahăr pe care o mănânci zilnic și fă tot posibilul pentru a susține în mod natural buna funcționare a aparatului circulator și a sistemului nervos dacă vrei potență maximă indiferent de vârstă.

Dacă vrei ajutoare, caută-le pe cele naturiste. Am scris pe blog despre cea mai bună pastilă pentru potență sau despre cea mai bună miere pentru potență. Am lăsat și alte păreri sau review-uri despre produse sau despre medicamente pentru bărbați, așadar, la un simplu search pe site găsești toate informațiile necesare.

Cam atât pentru astăzi. Sănătate să ai și la cât mai multe partide de sex lipsite de griji și stres!

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.