Satirismul. Ce este și pe cine afectează

cea mai buna pastila potenta

Salutare, salutare! Astăzi vorbim despre satirism și ce naiba o mai fi și asta. Șansele să dai de termenul acesta sunt destul de mici. Asta pentru că este un termen învechit care nu prea se mai folosește pe la noi.

Dar, o să încerc să îl explic așa cum pot eu mai bine. Să îți spun de ce nu se mai folosește, ce descrie el și, mai ales, ce înseamnă în prezent. Ori, altfel spus, cu ce alte cuvinte îl poți înlocui sau cum îl găsești în prezent descris în terminologia medicală.

Da, este un termen care descrie o afecțiune specific bărbătească. Nu, satirismul nu este o disfuncție sexuală ci, mai degrabă, o dereglare sexuală masculină.

No, hai să începem.

Ce este satirismul

Spuneam că nu prea vei mai întâlni termenul. Poate doar dacă te duci la medic sau dacă citești articole de specialitate. Ei bine, satirismul este corespondentul nimfomaniei pentru bărbați. Te-ai prins ce este?

Da, ai dreptate. Este dorința sexuală de nestăvilit pe care o resimte un bărbat.

Este mai mult decât un libido ridicat și un apetit sexual puțin peste valorile normale. Cum ziceam mai sus, este o dereglare sexuală masculină. Asta înseamnă că intră în regiunea afecțiunilor. Însă, nu are treabă cu aparatul reproducător.

Totul funcționează bine din acest punct de vedere. Satirismul nu este o problemă erectilă și nici nu-i legat de impotența masculină. Ci, doar o hiperexcitabilitate continuă, o poftă de sex pe care bărbatul nu prea o poate controla.

Cum se manifestă satirismul

Bărbatul care suferă de satirism are mereu chef de sex. Și când spun mereu, nu exagerez cu nimic. Chiar la scurt timp după ce a avut orgasm sau a ejaculat, bărbatul va simți nevoia să o ia de la capăt. La el, potența masculină e super activă.

În plus, bărbatul cu satirism va transforma orice context într-unul sexual. Tot ce se va întâmpla va putea să îl excite.

Va căuta mereu oportunitatea sexuală. Când nu va putea să facă sex, se va masturba. De multe ori, va da în masturbare excesivă sau compulsivă. Va fi dependent de povești erotice și de filme pentru adulți. Va dezvolta obsesii sexuale.

Ce simte un bărbat care are satirism

Chef. Cam tot timpul. Știe că are o problemă și regretă totul. Cu toate acestea, nu se poate abține. După ce ejaculează, îi pare rău. Își promite că nu o va mai face. Niciodată nu se va putea ține de cuvânt.

Din această cauză este anxios, depresiv și mereu îngrijorat. Se izolează de cei din jur, caută mereu locuri în care se poate descărca sexual. Nu poate avea o relație stabilă și, atunci când este într-o relație, va înșela. Când are relații extraconjugale nu pune suflet sau sentimente. De cele mai multe ori vede în persoana de lângă el un simplu instrument sexual, ca un fel de jucărie sexuală.

Cum se tratează satirismul

Nu prea poți trata sau scăpa de afecțiune. Însă, o poți controla și poți învăța să trăiești cu ea. Poți avea o viață normală, fericită alături de o persoană dragă ție. Da, poți avea o familie și copii.

Însă, ai nevoie de ajutor. În primul rând, un psiholog care să îți trateze anxietățile și care să te învețe cum să ții sub control dorința sexuală.

Apoi, un medic de specialitate, urolog sau androlog. Te poate ajuta să tratezi anumite disfuncții sexuale asociate (de tip ejaculare precoce sau pierderea erecției) și îți poate prescrie chiar și tratamente care să-ți mai țină în frâu libidoul.

Ai nevoie și de ajutorul partenerei care trebuie să îți înțeleagă afecțiunea și să îți ofere tot sprijinul moral de care ai nevoie.

Cam asta e tot, zic eu. Cred că acum știi ce este satirismul, cum se manifestă, cum se simte bărbatul afectat și, mai ales, cum se poate ține sub control. Hai, să auzim numai de bine.

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.