Poziții sexuale când suferi de ejaculare precoce

prostata marita si efectele asupra potentei masculine

Ejacularea precoce este o disfuncție erectilă des întâlnită în rândul bărbaților. Problema afectează performanța sexuală chiar și în rândul tinerilor și nu are legătură directă cu experiența sexuală sau cu anumite probleme de sănătate asociate.

Cu toate acestea, cauzele ejaculării premature pot fi legate și de afecțiuni de sănătate sau ale aparatului reproducător ori carențe în ceea ce privește secreția hormonală. Însă, în majoritatea situațiilor este vorba despre o cauză adițională a impotenței psihogene.

Altfel spus, ejacularea precoce se instalează și devine recurentă din cauza psihicului, a stresului sau a anxietății sexuale. În caz concret, bărbatul afectat se va aștepta ca de fiecare dată când face sex să ejaculeze mai repede decât este cazul. Astfel, impulsurile nervoase vor declanșa ejacularea chiar și atunci când acest mecanism ar putea fi ținut sub control.

Fiind o disfuncție erectilă în directă legătură cu psihicul bărbatului, ejacularea precoce poate fi combătută prin intermediul unor tehnici punctuale. Desigur, printre acestea putem discuta și despre poziții sexuale care pot prelungi durata partidei cu partenera.

Ce se întâmplă când ejaculezi

Înainte de a trata ejacularea precoce sau de a afla ce anume te determină să termini mai repede decât e cazul vreau să te întreb un lucru. Cât de bine te cunoști? Sau, hai să o spun și altfel; cât de bine îți cunoști corpul?

exercitiu de masturbare eficienta pentru barbati

În mod normal, când te exciți creierul declanșează erecția. Fluxul de sânge curge către zona pelviană și tu ajungi să ai o erecție. Mușchii pelvieni se ralaxează sau se întăresc în funcție de gradul excitării tale iar, la momentul oportun, creierul declanșează orgasmul și, desigur, ejacularea. În acel moment testiculele se strâng înspre penis, mușchii pelvieni se întăresc mai tare și tu simți cum ei încep să pulseze. La final, ejaculezi din abundență.

După cum vezi, sunt semne care îți spun cum și în ce fel se formează orgasmul masculin. Așa funcționează potența la bărbați. Ascultă-ți organismul, învață să recunoști semnele pe care ți le transmite.

Fiind totul legat de creier, stabilește ce anume te excită peste măsură. Să fie teama de ejaculare? Poate femeia de lângă tine arată prea bine și crezi că nu o poți satisface? Ori, poate este o fantezie sexuală care se derulează în capul tău și care te face să îți pierzi controlul. Identifică aceste motive pentru a putea controla momentul ejaculării.

Doar apoi mergi mai departe în drumul spre vindecare.

Poziții sexuale care combat ejacularea precoce

Anumite poziții sexuale stimulează nivelul excitării. Pun mai multă presiune pe penis și pe zona pelviană și tu ajungi să ejaculezi mai repede.

În mod normal, în tratarea ejaculării precoce sunt recomandate acele poziții sexuale care mențin zona pelviană cât mai relaxată – mușchii aflați între testicule și anus trebuie să fie relaxați și nu strânși dacă vrei să reziști mult. Ca să-ți faci o idee: sunt strânși atunci când simți că urinezi și nu ai unde să o faci. Ei bine, în timpul sexului încearcă inversul – ține-i relaxați.

Așa că, experimentează. Vezi ce poziții sexuale te ajută să păstrezi zona respectivă cât mai relaxată – adică ca atunci când te chinui să defechezi; atunci tu relaxezi mușchii respectivi, nu îi încordezi.

S-ar putea să funcționeze poziția misionarului deși, de multe ori, în acea poziție vei fi nevoit să încordezi mușchii din zona pelviană pentru a putea împinge și pentru a îți menține poziția.

Aș recomanda poziția pe la spate – o penetrezi pe la spate, când ea stă capră. Sau, dacă ești așezat pe pat, pe o parte și, tot așa, o penetrezi pe la spate.

Sexul în care ea te călărește în timp ce tu stai pe spate mai poate fi o soluție bună atâta timp cât tu nu prea faci mișcări – o lași pe ea să se miște în penis, să își folosească bazinul pentru a crea mișcarea specifică penetrării.

Altfel, cum am spus, e esențial să experimentezi și să vezi care este poziția sexuală în care tu îți poți relaxa cât mai ușor mușchii pelvieni. Acelea sunt pozițiile care te ajută să reziști mai mult și să tratezi ejacularea precoce.

Alte tehnici de tratare a ejaculării premature

Nu va fi de ajuns să găsești poziții sexuale pentru ejaculare precoce. Pe lângă ele poți urma și alte tehnici care cresc rezistența la stimulii sexuali. Pe unele le poți urma de unul singur, transformându-le în exerciții zilnice de făcut acasă, pentru altele vei avea nevoie de ajutor.

De exemplu, respirația din timpul sexului este esențială în amânarea orgasmului. Respirația corectă te ajută să oxigenezi creierul și să asiguri un flux de sânge susținut spre zona pelviană. Plus că, atunci când te concentrezi pe respirație uiți de teama de eșec și combați problemele psihologice legate de performanța sexuală.

de ce nu poti sa ejaculezi oricat de mult ai face sex

Exercițiile pentru relaxarea mușchiilor pelvieni se practică și în afara sexului cu partenera. Poți să le integrezi ca parte din masturbarea făcută corect. Asta pentru că, de multe ori, ejacularea precoce apare din cauza masturbării rapide – ejaculezi la scurt timp după ce te apuci să te mastrubezi și, în acest fel, îți obișnuiești corpul să procedeze la fel și atunci când faci sex cu partenera ta.

Te vor ajuta și un stil de viață activ precum și o odihnă corectă în timpul nopții. Asta pentru a avea un libido ridicat și un tonus sexual potrivit pentru performanță sexuală ridicată.

Desigur, la nevoie te poți ajuta de pastile pentru potență. Nu medicamente ci suplimente naturiste pentru a nu risca reacții adverse. Plus că, pentru medicamente ai nevoie de rețetă de la medicul care tratează impotența. Aceste suplimente te pot ajuta să scapi de stres și să te poți concentra pe exercițiile despre care ți-am vorbit mai sus.

Apoi, la nevoie, un psiholog îți va fi foarte util. Mai ales atunci când nu poți trece peste blocajul emoțional cauzat de ejacularea precoce.

Altfel, urologul și andrologul îți pot oferi explicații medicale dar și remedii potrivite pentru organismul tău. Nu uita, fiecare bărbat este unic și atunci fiecare tratament trebuie să fie adaptat după nevoile fiecăruia.

Nu uita, folosește poziții sexuale care relaxează mușchii pelvieni și concentrează-te nu pe actul sexual în sine ci pe partenera ta. Implică-te activ în partida de sex, variază mișcările, tehnicile, nu te arunca direct pe penetrare. Preia controlul și decide când anume să ejaculezi – recomandat doar după ce ea a avut cel puțin un orgasm (dacă poți, provoacă-i orgasme multiple înainte să-ți dai și tu drumul).

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.