Un ghid despre potența masculină și cum ajungi să ai orgasm

potenta masculina si orgasmul barbatesc un ghid explicativ

Știați că, în cazul bărbaților, orgasmul și ejacularea sunt două procese separate? Da, orgasmul provoacă ejacularea, dar el poate avea loc și fără aceasta. Sigur, nu este un lucru recomandat sau sănătos/normal pentru organism, însă este posibil.

De ce menționez aceste lucruri? Ei bine, pentru a ne înțelege mai bine corpul și pentru a învăța mai multe despre potența bărbaților.

De ce este, totuși, necesar un ghid despre funcția sexuală? Ce reprezintă creșterea potenței la bărbați? Este o nevoie de educare și de informare pentru că astfel de informații nu prea sunt accesibile. Nu vorbim despre ele în cadrul familiei și suntem nevoiți să le experimentăm atunci când se întâmplă. De multe ori suntem luați prin surprindere, suntem nepregătiți și neinstruiți. Poate de aceea din ce în ce mai mulți bărbați ajung să se confrunte cu stări de anxietate sexuală, cu impotență psihogenă ori cu cauze psihologice care determină disfuncții erectile.

Așadar, să vorbim despre potența masculină.

Potența masculină. Ce este, cum o obții

Potența la bărbați descrie starea de erecție a penisului. Însă, lucrurile nu sunt atât de simple. Despre potența masculină ne putem referi prin complexitatea aparatului reproducător. Aici includem hormonii, glandele, testiculele, penisul, fluxul sanguin, procesul de formare al orgasmului, ejacularea și altele.

Ca să înțelegem ce înseamnă potența la bărbați, trebuie sp cunoaștem puțină anatomie. Erecția este cea care asigură posibilitatea actului sexual. Penisul, în urma stimulilor sexuali, a libidoului și a apetitului sexual ajunge să se întărească. Fluxul de sânge, impulsurile nervoase și psihicul contribuie la obținerea ori la lipsa erecției.

scortisoara creste libidoul la barbati

Creierul și psihicul au un rol extrem de important în tot acest proces. Se poate atinge orgasmul fără pic de contact fizic. Este dificil, dar nu imposibil. Semnele sunt vizibile. Poți să ai o erecție tare dacă te gândești la o situație erotică, dacă observi o femeie cu sex apeal sau dacă te uiți la un film pentru adulți. Sunt situații când chiar și un scenariu fără o tentă sexuală propriu-zisă poate provoca dorință sexuală în interiorul unui bărbat.

Mai sunt cazuri când gândurile rele, stresul sau depresia pot duce la scăderea libidoului și, implicit, la diminuarea dorinței de a avea raporturi sexuale. Așadar, pentru potența masculină nu este necesară partea fizică, organică, ci și de sentimentele și gândurile bărbaților.

Potența la bărbați și erecția

Erecția se obține atunci când organismul se excită. Așa cum am văzut, sunt necesari un cumul de factori – organici, prin funcționarea corectă a aparatului reproducător, dar și psihici, prin transmiterea impulsurilor nervoase și prin gestionarea emoțiilor.

În mod concret, penisul se excită prin pătrunderea sângelui în pereții lui spongioși. Fluxul de sânge menține erecția până când se atinge orgasmul și, mai apoi, apare ejacularea. Acesta este un proces normal pentru potența masculină.

Sunt cazuri în care erecția se pierde în timpul actului sexual. Sau, când erecția este atinsă cu greutate. Există situații în care starea de excitare este atât de rapidă încât apare ejacularea precoce.

La aceste posibile disfuncții erectile participă, cum este și normal, atât aparatul reproducător cât și factorul psihologic. Spre exemplu, problemele de potență la bărbați pot fi cauzate de lipsa concentrării sau de anumite așteptări nerealiste de la actul sexual. Un alt exemplu este cel al ejaculării precoce care poate apărea de la masturbarea făcută pentru a ajunge la orgasm mai repede decât este cazul – practic, bărbații își obișnuiesc penisul cu un anumit comportament.

După cum vedeți, potența bărbaților și, implicit atingerea și menținerea erecției nu sunt strict lucruri instinctive. Ele pot fi „învățate” de organism, pot fi manipulate la nevoie pentru a se prelungi durata actului sexual sau performanța propriu-zisă.

Să nu uităm totuși un lucru. Organismul funcționează cu un scop bine precis în cazul potenței – asigurarea urmașilor. Așadar, pentru a se reproduce bărbatul nu trebuie să reziste ore în șir atunci când face sex. Nu are nevoie nici de o super potență și erecție, acestea fiind mituri despre ce înseamnă potența la bărbați. Fizic vorbind, aparatul reproducător menține erecția doar pentru a se asigura că materialul seminal ajunge în vaginul partenerei. Așadar, creșterea performanței se obține prin exercițiu și prin muncă. Asta, dacă sunteți dispuși să faceți aceste lucruri.

Potența masculină și plăcerea. Orgasmul

Am aflat deja că orgasmul și ejacularea sunt două procese separate. Pot părea că se întâmplă în același timp deși, în realitate, orgasmul este primul. Penisul transmite suficient de multă plăcere cât să declanșeze starea de orgasm. Aceasta, la rândul ei transmite corpului că este momentul ca materialul seminal să fie eliberat din organism pentru a se încheia procesul reproducerii dintre bărbat și femeie.

Există o tehnică prin care ejacularea poate fi oprită. Se apasă cu degetul în zona aflată între anus și perineu. Nu este recomandat să se facă acest lucru, el nu este sănătos sau normal pentru organism.

Masturbarea poate fi folosită inteligent pentru ca bărbatul să afle mai multe despre el. Cum se manifestă în preajma stimulilor sexuali, ce anume îi provoacă plăcere, cum se simte penisul în diverse situații și care sunt primele semne ale orgasmului.

sfaturi utile pentru sex oral

În acest fel se poate crește potența la bărbați prin prelungirea actului sexual sau obținerea unei erecții mai ferme care nu se pierde în timpul penetrării. Ca idee, scopul este acela de a rezista în timp ce te masturbezi pentru atâta timp cât se dorește să dureze o partidă de sex cu partenera. Așadar, vorbim despre masturbare ca exercițiu.

Important de știut, când orgasmul are loc, organismul se relaxează. În corp se eliberează endorfine ceea ce provoacă o stare de liniște și sentimente de fericire. De aici și apropierea specială dintre partenerii care își provoacă orgasme reciproce.

Pe scurt, sexul e sănătos, la fel cum este și masturbarea atunci când este făcută inteligent.

Dacă scopul pentru care ați citit acest articol a fost pentru a afla cum se poate crește potența masculină, atunci pe blog mai găsiți și alte tehnici și sfaturi utile. În plus, ți-am scris și un articol cu cea mai bună pastilă pentru potență la bărbați, un supliment natural care să îți susțină exercițiile folosite pentru a crește performanța sexuală.

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.