Nimfomania. Cum îți dai seama dacă suferi de această afecțiune

ce este nimfomania si cum afecteaza viata femeii

Nimfomania este o afecțiune specifică sexului frumos. În cazul femeilor, nimfomania se manifestă printr-un libido extrem de ridicat și printr-un apetit sexual constant care nu se diminuează nici dacă un act sexual a fost recent finalizat.

Pe scurt, o femeie este nimfomană dacă își dorește mereu să facă sex. Știu, o astfel de parteneră poate părea prea bună pentru a fi adevărată, mai ales în cazul bărbaților care au, la rândul lor, un apetit sexual ridicat.

Însă, cu toate acestea, nimfomania mai presupune o caracteristică care o face mai puțin dorită în viața de cuplu: acel apetit sexual care nu poate fi ținut sub control ajunge să influențeze viața femeii într-o măsură covârșitoare.

Astfel, nimfomania va face, de multe ori, imposibilă o relație stabilă.

Comportamentul unei femei nimfomane

O femeie nimfomană este mai mult decât o parteneră care vrea să facă sex și se bucură de fiecare orgasm – sau care vrea mereu orgasme multiple.

O femeie nimfomană este similară cu un bărbat dependent de sex, de fantezii sexuale, filme pentru adulți sau de literatură erotică. În plus, comportamentul ei este foarte similar cu cel al unui bărbat care este afectat de masturbare excesivă sau compulsivă.

ai patit sa faci sex dar sa ai un penis pe jumatate sculat

Practic, viața femeii este controlată în totalitate de această dorință sexuală. Va căuta contactul sexual cu orice împrejurare. Își va organiza timpul în funcție de următorul orgasm. Dacă nu va putea face sex, se va masturba – chiar și de mai multe ori în aceeași zi.

Spuneam că o femeie nimfomană nu va putea, de regulă, avea o relație stabilă. Asta pentru că îi va fi greu să se abțină de la sex sau de la orice context sexual. Și, mai devreme sau mai târziu, va înșela. Nu pentru că nu își iubește partenerul. Ci pentru că vrea sex și îl vrea cu orice preț. Pentru ea, partenerul de sex opus este de cele mai multe ori un simplu instrument sexual. Nu va pune sentimente ci va face tot posibilul pentru a ajunge la orgasm.

Efectele nocive ale nimfomaniei

Femeia nimfomană va conștientiza că are o problemă. Va dezvolta complexe și psihicul ei va fi la pământ. Își va dori contactul sexual dar se va simți vinovată după încheierea lui. Își va promite că data viitoare va putea să se abțină. Însă, niciodată nu se va întâmpla acest lucru.

În relație, se va izola de partener. Știe că îl va răni și atunci  va încerca să-l protejeze printr-o metodă mai puțin plăcută: se va despărți de el.

În plus, treptat, se va izola de toți cei din jurul ei. Va avea stări de anxietate frecvente și chiar de depresie. Își va găsi din ce în ce mai greu plăcerea în sex. Orgasmele vor fi mai scurte și mai puțin intense. De aceea, va căuta mereu noi metode prin care să se excite. Creierul îi va cere mai mult – va dezvolta fantezii sexuale și le va pune în practică atunci când va avea ocazia.

penis semi erect, moale sau pe jumatate sculat

Se întâmplă similar cu orice altă dependență. Corpul îți cere mai mult și îți oferă mai puțină satisfacție. Abstinența este greu de obținut și vine la pachet cu stări emoționale și fizice greu de gestionat.

Ce poți face dacă crezi că ești nimfomană

Dacă crezi că este posibil să fii nimfomană sau dependentă de sex, cere ajutor. Discută deschis cu partenerul tău sau cu oamenii apropiați. Apoi, fii pregătită de o perioadă mai puțin plăcută pentru tine.

S-ar putea să fie nevoie să mergi la psiholog. Să consulți medici de specialitate și, poate, să urmezi anumite tratamente. Însă, dacă ai suficient de multă voință, vei reuși. Nu să tratezi afecțiunea pentru că așa ceva este aproape imposibil de obținut. Dar, să o ții sub control, să înveți să trăiești cu ea. Să ai o relație fericită și o viață de care să fii mulțumită.

Dacă este partenerul care citește acest articol atunci procedează cu precauție. Discută cu partenera ta. Nu-i reproșa nimic. Nu este o alegere a ei, este un lucru pe care nu îl poate controla. Încearcă să faci totul pentru a o susține și pentru a o ajuta. De unul singur nu vei reuși. Din nou, un psiholog este extrem de util. Convinge-o să viziteze unul.

ce sa faci zilnic pentru a relaxa muschii pelvieni. exercitiu pentru barbati

Din păcate există situații în care indiferent de eforturile depuse, omul care este afectat de o dependență nu este dispus să renunțe la ea. Sau nu are puterea necesară.

Sunt lucruri pe care nu le putem controla și nu putem avea putere de decizie în locul celor din jurul nostru. Și, desigur, sunt momente în care, cel mai bun lucru pentru noi și pentru ei este detașarea.

În cazul nostru, o despărțire poate fi benefică și pentru tine dar și pentru ea. Poate fi șocul sentimental de care avea nevoie pentru a se recupera. Iar pentru tine, prilejul de a ieși dintr-o relație toxică.

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.