Ce este micropenisul, afecțiunea specifică masculină

ce este un micropenis

Sunt mulți bărbați care se declară nemulțumiți de dimensiunea penisului lor. Cu siguranță că dacă ar exista un sondaj anonim am fi suprinși de cât de multe dorințe pentru mărirea penisului am găsi. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor nu există o problemă reală.

Pe scurt, de cele mai multe ori, penisul are o lungime și o grosime normală. Problema intervine din cauza așteptărilor nerealiste induse, în mare parte, de ceea ce vedem de-a lungul adolescenței în filmele pentru adulți.

Oricum, ceea ce am spus mai sus se aplică în majoritatea cazurilor. Există și afecțiuni ale penisului care necesită tratament de specialitate. Adică acele cazuri în care penisul este, într-adevăr, mai mic decât ar trebui să fie.

Tocmai de aceea astăzi o să vorbim despre micropenis. Ce este, cum îți dai seama dacă tu suferi de așa ceva sau dacă, cumva, copilul tău se confruntă cu această problemă. În plus o să vedem ce ai de făcut, care sunt posibilele tratamente și dacă, de exemplu, faloplastia este o soluție.

Ce este un micropenis. Cauze principale

Un micropenis este un organ genital insuficient dezvolat. Adică, în mod concret, un penis prea mic.

De cele mai multe ori, cu un micropenis nu este posibilă penetrarea vaginului. Mai mult, un micropenis s-ar putea să nu fie capabil să procreeze – el ejaculează material seminal însă acesta nu ajunge suficient de adânc în vaginul partenerei. Așadar, micropenisul poate fi și o cauză a infertlilității la bărbați.

Micropenisul nu ascunde o „vină” a celui afectat. Nu apare din cauza unor traumatisme locale sau din cauza alimentației din copilărie așa cum am văzut că unii bărbați ar crede.

cauze si tratament adecvat pentru micropenis

Nu; de cele mai multe ori micropenisul este diagnosticat la scurt timp după naștere. Așadar, cauzele țin de dezvoltarea intrauterină a fătului. La mijloc pot fi cauze diverse și ele pot fi legate de secreția anormală a hormonilor de creștere, a dezvoltării anormale a testiculelor ori a altor forme de malformație genetică.

Cum se măsoară corect un penis

La maturitate măsurarea corectă a unui penis se face în felul următor:

  • penisul se aduce în stare de erecție;
  • apoi, penisul se măsoară pe fața dorsală (adică pe spatele lui);
  • dimensiunea medie și normală a penisului uman este de 12.5 centimetri;
  • o dimensiune de sub 7 centimetri poate diagnostica un micropenis.

În cele mai multe cazuri, la copii, micropenisul nu are o manifestare vizibilă – până la vârsta de 14 ani, fără un consult de specialitate, penisul poate părea încă în fază de dezvoltare. Cu toate acestea, există o serie de semne care te pot trimite la pediatru:

  • prezența unui penis care este ascuns în grăsimea din jurul muntelui pubian;
  • un corp „mare” pentru care penisul pare disproporționat ca dimensiune (penisul este mult prea mic în comparație cu restul corpului);
  • o pubertate întârziată, fără perspective reale către o dezvoltare normală ulterioară.

Cum se tratează un micropenis

Descoperit la scurt timp după naștere un micropenis se poate trata prin injecții hormonale sau prin alte scheme de tratament specifice, recomandate doar de către medicul pediatru specialist.

La maturitate, micropenisul se poate trata prin faloplastie, adică prin intervenție chirurgicală de specialitate. Se mai poate opta pentru implanturi specifice însă doar la recomandarea medicului chirurg, androlog sau urolog.

Cu siguranță un micropenis nu poate fi mărit în lungime sau în grosime cu ajutorul pompelor pentru mărirea penisului – apropo de astfel de dispozitive, ele nu funcționează și pot provoca leziuni dureroase. Așadar, nu mai credeți în minuni, pentru că penisul poate fi cu adevărat mărit doar prin intervenții locale și nu prin dispozitive minune ori prin spray-uri sau geluri care promit mărirea organului genital fără intervenție chirurgicală. Și nu, cu siguranță nu e ok să injectezi kanamicină în penis.

Așadar, foarte important, pentru un tratament adecvat este necesar un cosult de specialitate. Medicul va explica clar fiecare aspect implicat precum și procedura necesară pentru tratarea unui micropenis.

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.