Insomniile pot cauza impotență masculină?

ce inseamna potenta scazuta pentru barbati

După divorț am avut multe nopți nedormite. Se întâmpla să nu pot să închid un ochi toată noaptea. Alte ori, fix înainte să adorm, apărea un gând care mă trezea. Și, după, treceau multe ore până când reușeam să ațipesc.

Problemele psihologice influențează somnul și starea de bine. Partea mai puțin plăcută a fost că insomniile mi-au cauzat oboseală cronică. A apărut stresul care s-a acutizat. S-au înmulțit stările de anxietate și chiar depresiile din care ieșeam tot mai greu.

Am consultat un medic, mi-am făcut analize. Am fost și la psiholog. Asta pentru că am înțeles că viața mea se ducea pe un drum greșit.

Doctorii mi-au spus că insomniile mele avea o legătură directă și cu performanțele sexuale din acea vreme. Mă confruntam tot mai des cu probleme care nu existaseră în trecut: un libido scăzut, o erecție care se obținea greu și, ocazional, ejaculare precoce.

Insomniile și potența

În teorie trebuie să dormim pentru cel puțin 8 ore în fiecare noapte. Însă, contează mult și ora la care ne punem în pat. Gândește așa. Avem un ADN care conține tot codul după care organismul nostru știe să funcționeze. ADN-ul conține acest cod format încă din cele mai vechi timpuri. În trecut, când venea întunericul omul încheia cam toate activitățile și se băga la somn.

Acum, tragem de noi cât mai mult. Depășim cu mult ora 22, cea recomandată pentru un somn odihnitor. Și ne dăm peste cap tot organismul.

analize disfunctii sexuale si cum iti dai seama daca esti impotent

Pe timpul celor 8 ore de somn (de dorit neîntrerupte) corpul nostru se reface. Creierul se bucură poate, cel mai mult de pauza de peste noapte. În lipsa somnului apar și problemele.

Stări de amețeală, de rău și chiar afecțiuni de sănătate.

În ceea ce privește potența, primul efect al insomniei este scăderea apetitului sexual. Este dovedit faptul că un bărbat obosit nu va mai avea chef de sex. Mai mult, lipsa libidoului atrage după sine încă o problemă: dificultatea de a obține și de a menține o erecție. Pe scurt, se scoală greu. Și, după ce ai erecția, nu prea poți să faci mare lucru pentru că o tot pierzi – se înmoaie în timpul sexului.

Lipsa somnului și sexul în cazul bărbaților

Dar acelea sunt doar primele semne sau cauze ale oboselii acumulate în organism.

Dacă insomniile persistă și dacă somnul nu se arată la orizont, te vei simți din ce în ce mai rău. Vei avea stări de anxietate, iar problemele cu potența se vor accentua. Creierul nu va mai transmite impulsurile necesare obținerii erecției. La început, vei recunoaște semnele impotenței psihogene. Apoi, vei trece prin perioade de impotență temporară. Inevitabil, la final, impotența te va cuprinde cu totul.

Nu va mai fi vorba despre disfuncții erectile ocazionale. Sau despre partide sexuale eșuate. Efectiv nu vei mai putea să duci la bun sfârșit o partidă de sex. Te vei izola de societate iar viața ta se va deteriora.

Nici măcar pastilele pentru potență nu te vor ajuta. Lipsa somnului nu va putea fi suplinită de suplimente naturiste bogate în extracte afrodiziace.

Ce ai de făcut pentru a-ți recăpăta potența și vitalitatea

Organismul se poate reface rapid, atunci când nu există afecțiuni cronice care au apărut între timp. Ai nevoie de odihnă, dar pentru a o avea va trebui să îți rezolvi problemele.

impotenta functionala sau organica. totul despre afectiune

Consultă un doctor, mergi la psiholog și fă tot posibilul pentru a avea un echilibru în tot ceea ce faci. Schimbă job-ul, ieși din relațiile toxice, fă sport în fiecare zi, mănâncă sănătos și ai grijă de sănătatea ta.

Încet, dar sigur, potența masculină te va răsplăti. Libidoul va crește, tu te vei simți bine. Te vei excita mai rapid, vei rezista mai mult până să ejaculezi.

Sigur, nu va fi un drum ușor. Poate va fi nevoie să mai iei, ocazional, câte un supliment naturist pentru erecție sau să cauți care este cea mai bună pastilă pentru potență care să-ți rezolve problemele tale specifice.

Dar, primul pas este odihna. Insomniile nu afectează doar erecția și potența ci întreg organismul.

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.