Hipersexualitatea în cuplu și cum o gestionezi

tot ce trebuie sa stii despre hipersexualitate in cuplu

Ce înseamnă hipersexualitate? Cum se manifestă ea în cuplu și cum poate afecta relația dintre doi oameni? Sunt doar câteva dintre întrebările la care o să încercăm să oferim un răspuns pe parcursul articolului de astăzi.

Dinamica relației depinde de cum merg lucrurile în intimitatea cuplului. Sexul nu este totul dar cu siguranță o relație nu poate exista în lipsa lui.

Sexul înseamnă emoție și apropiere emoțională. Acolo se creează cele mai importante legături dintre parteneri iar, de multe ori, sexul poate salva o relație atunci când rutina și-a făcut simțită prezența.

Însă, sexul în exces nu este nici el benefic. În special atunci când dorința sexuală nu este împărtășită. Sau, desigur, atunci când această dorință este impusă partenerului. În acele cazuri putem discuta deja despre o relație toxică.

Ce este hipersexualitatea în cuplu

Hipersexualitatea este diferită de hiperexcitabilitate. Hiperexcitabilitatea poate fi asociată cu ejacularea precoce, în anumite cazuri, în timp ce hipersexualitatea nu are neapărat o legătură cu disfuncțiile erectile.

Hipersexualitatea în cuplu înseamnă dorința sexuală peste limitele normale manifestată de unul dintre parteneri.

penis semi erect, moale sau pe jumatate sculat

De multe ori, hipersexualitatea se transformă în dependență sexuală și poate cauza apariția și dezvoltarea unor probleme de natură psihologică pentru ambii parteneri.

Cum se manifestă hipersexualitatea în cuplu

Hipersexualitatea va fi observabilă printr-un apetit sexual, sau libido, extrem de crescut. În stadii incipiente partenerul va dori mai mereu să facă sex. Se va da la partenerul său de viață și va încerca mereu să ducă situația într-un context sexual. Desigur, nu va primi ceea ce își dorește decât prea rar. Mult mai rar decât ar vrea el.

Și atunci hipersexualitatea neîmplinită îl va îndemna pe cel afectat către autosatisfacere. Încet, dar sigur, se va manifesta masturbarea excesivă.

Tot treptat, persoana afectată va deveni dependentă de literatură erotică și de filme pentru adulți. Se va concentra pe fantezii sexuale specifice care vor deveni din ce în ce mai ciudate – creierul va cere mai mult pentru a se excita, așa cum se întâmplă în cazul tuturor dependențelor.

Astfel, persoana cu hipersexualitate va ajunge să prefere masturbarea în locul sexului cu partenerului. Asta pentru că sexul nu-l va mai excita la fel de mult. Dacă este bărbat, i se va scula mai greu. Va pierde erecția în mod repetat și va avea diverse probleme cu potența.

ai patit sa faci sex dar sa ai un penis pe jumatate sculat

În timp, din dorința de a pune în aplicare fanteziile sexuale, poate deveni agresiv cu partenerul. Vor apărea reproșurile și certurile. Cel mai probabil și infidelitatea – cu toate acestea, nu vor exista sentimente ci doar justificări sexuale.

Ce este de făcut atunci când apare hipersexualitatea în cuplu

Semnele sunt evidente. Însă, trebuie observate de către partener. Dacă ele sunt reperate la timp, relația poate supraviețui.

Este necesară o comunicare apropiată cu partenerul. Iar acesta trebuie să fie deschis, să accepte că are o problemă și, cel mai important, să-i permită persoanei iubite să îl ajute.

Ajutorul nu se poate obține doar în interiorul cuplului. Recomandat este și ajutorul unui specialist. În cazul hipersexualității un psiholog poate oferi suportul moral potrivit și contextul prielnic pentru combaterea anumitor dependențe sexuale.

ce sa faci cand vrei sa ramana repede gravida

Apoi, ajutorul unui urolog sau androlog este esențial. Medicii pot prescrie tratamente pentru normalizarea libidoului și pentru combaterea eventualelor disfuncții erectile asociate. Totul pentru ca partenerii să regăsească plăcerea de a face sex împreună. Citește și despre cea mai bună pastilă pentru potență sau despre cea mai bună miere pentru potență.

Ce se întâmplă când hipersexualitatea rămâne netratată

Din păcate, lucrurile vor merge din rău în mai rău.

Cum am spus la începutul articolului nostru, relația se va transforma cu pași repezi într-una nocivă sau toxică. Persoana afectată direct de hipersexualitate va tinde să se izoleze emoțional de partener și de cei din jur. Va avea probleme la locul de muncă și nu se va putea concentra – mintea îi va fi focusată doar pe dorința sexuală pe care o resimte și care nu poate fi ținută în frâu.

Apoi, se va izola de prieteni și de societate. Va conștientiza că are o problemă și îi va fi din ce în ce mai greu să trăiască cu ea. Va avea stări de anxietate și de depresie. Va experimenta stresul acut și va avea episoade de insomnie. Va reacționa așa cum o face orice dependent de substanțe nocive.

O relație în care unul dintre parteneri este hipersexual nu va rezista și, cel mai probabil, se va termina urât pentru toți cei implicați.

De aceea este important să gestionezi problema în timp util. Prin discuții calme, dese și prin argumente clare, în beneficiul ambilor parteneri.

Nu există un tratament sau o soluție minune. Cert este că afecțiunea va rămâne mereu în viața voastră. Însă, cu multă muncă și cu răbdare, cel afectat poate învăța cum să trăiască normal cu această hipersexualitate. Cum să o țină sub control și cum să o folosească în avantajul său și al relației de cuplu.

Da, este posibil așa ceva. Însă, nu fără ajutor. Așa că, sfatul meu cel mai drag pentru cei afectați: nu așteptați, nu se rezolvă de la sine. Solicitați ajutor și-l veți primi. Greul de acolo începe, însă finalul este unul spectaculos pentru viața care vă așteaptă înainte.

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.