Hidrocelul testicular: pot face sex cu testiculul umflat?

hidrocel testicular pot face sex cu testiculul umflat

Te deranjează o umflătură a unuia sau a ambelor testicule? Dacă experimentezi disconfort din cauza unui scrot tumefiat, s-ar putea să ai hidrocel testicular. Oricât de amenințător ar suna, hidrocelul e o afecțiune benignă și poate fi corectat printr-un tratament sau o mică intervenție chirurgicală locală.

Eu am avut hidrocel, știu cum e să arăți ca și cum ascunzi un bec de o sută de wați în chiloți. La mine fost rezultatul unei traume – credeam că e bine să particip la cursuri de apărare Jiu Jitsu și să-mi iau picioare în testicule. Din fericire, în cazul meu, tulburarea a dispărut de la sine.

Este lesne de înțeles de ce, mai ales în contextul în care sunt trecut și eu prin treaba aceasta, aleg să-ți împărtășesc informațiile pe care le-am adunat despre hidrocel testicular.

O să te convingi că nu e așa grav, după ce, sper eu, citești rândurile de mai jos.

Hidrocel testicular: cum se manifestă

Hidrocelul, așa cum este cunoscută această umflătură caracteristică testiculelor, reprezintă acumularea de lichid în jurul unuia sau ambelor glande genitale, provocând inflamații și disconfort. 

Se manifestă de cele mai multe ori ca o tumefiere nedureroasă a unuia sau a ambelor testicule. Eu, spre exemplu, am fost nevoit să îmi cumpăr boxeri cu două numere mai mari.

Treaba stă în felul următor: hidrocelul nu este periculos și, de regulă, nu afectează fertilitatea. Există însă, unele cazuri rare în care acesta poate fi asociat cu tulburări ce pot provoca complicații grave, precum:

  • Infecție sau tumoră.
  • Hidrocel în tensiune. 
  • Hernie inghinală.

Tipuri de hidrocel testicular

Această afecțiune poate fi de două tipuri: 

  • Hidrocelul congenital – care apare la aproximativ 5% dintre băieții nou-născuți. Dacă hidrocelul bebelușului nu dispare după un an sau dacă se mărește, am citit că este nevoie de intervenție chirurgicală.
  • Hidrocelul secundar sau dobândit  – vine ca umare a unui traumatism, o infecție, o tumoră testiculară sau un blocaj limfatic – adică obstrucția sângelui care trebuie să ajungă la testicule.

Cauze pentru hidrocel testicular

Această afecțiune poate afecta bărbații de orice vârstă și se poate dezvolta ca urmare a unei inflamații sau leziuni în scrot. Bărbații trebuie să aibă grijă și să-și protejeze părțile intime toată viața, chiar dacă sunt adolescenți sau în vârstă.

Iată care sunt principalele cauze ale hidrocelului testicular; 

  • Inflamații – bărbații  care au o infecție asociată cu epididimul, un tub aflat în spatele testiculelor care e responsabil cu producția și depozitarea spermei, sunt foarte predispuși să facă hidrocel.
  • Leziuni în scrot –  bărbații care practică sporturi de contact sunt foarte expuși la leziunile sau traumele care pot afecta testiculele.

La cei mai mulți adulți, hidrocelul poate să dispară în aproximativ șase luni. Deși inflamarea nedureroasă a unuia sau ambelor testicule este singurul simptom, există anumite cazuri în care  bărbații adulți cu hidrocel pot experimenta dureri mari, care se dezvoltă odată cu dimensiunea umflăturii. Hidrocelul dobândit care provoacă dureri, poate duce la hernii și necesită intervenție chirurgicală. 

În cazul vârstnicilor, cu risc ridicat de complicații în timpul intervenției chirurgicale, se recomandă tratarea hidrocelului prin drenarea cu un ac lung.

Hidrocelul și viața sexuală

Hidrocelul și viața sexuală

Nu-i niciun secret aici: sunt genul de om care adună informații, sunt interesat și relaxat. Acestea sunt trăsăturile mele, dar să nu uităm de puțină nebunie. Trebuie. De ce? Fiindcă, hai să fim serioși,  dacă stai mult cu nasul în manuale există riscul să uiți de mirosul parfumurilor pe care le poartă gagicile. 

Dacă sexul nu era unul din sporturile mele preferate, jiu jitsu nu se mai pune, nici nu abordam subiectul acesta.

E ok, în mod normal hidrocelul nu influențează viața sexuală. Eu nu am avut probleme și nici nu am dat în disfuncții erectile, spre exemplu. Eu, spre exemplu, am fost bosumflat că testiculul meu stâng e-n formă de pară.

Sigur că un hidrocel de dimensiuni mari poate fi resimțit în timpul activităților sexuale și poate duce la unele dificultăți. S-ar putea să nu fii în stare să practici toate pozițiile sexuale așa cum ți-ai dorit. Legătura dintre hidrocel și viața sexuală constă – în mare parte – în anxietatea sexuală. Forma ciudată a unui testicul poate afecta indirect libidoul.

Cel mai important aspect: alungă toate gândurile negative din capul tău. Ce dacă ai un testicul mai mare? Poate chiar îi va plăcea partenerei tale. Mai știi? Nu-ți face griji, potența maximă se poate atinge cu puțină încredere și cu ajutorul suplimentelor pentru potență naturale.

Tratamentul hidrocelului testicular

Ok, acum că ai cohones, fii bărbat și mergi la medic.

Pentru diagnosticul hidrocelului este nevoie în primul rând de un consult urologic pentru a stabili ce investigații sunt necesare, dar și pentru personalizarea tratamentului în funcție de pacient. 

Nu poți fi complet sigur că această tulburare ți-a apărut pe fondul inflamației sau a unei leziuni. În cel mai rău caz, poate să fie un semn al unei tumori localizate la aparatul genital. Sigur, cauzele sunt rare, dar nu imposibile. 

După ce s-a stabilit afecțiunea se prezintă și posibilitățile de tratament. De cele mai multe ori acestea presupun o intervenție chirurgicală minim invazivă, adică nu ai nevoie de cine știe ce recuperare postoperatorie.

Așadar, dacă au trecut câteva luni și nu ți s-a desumflat testiculul, mergi la medicul specialist pentru un diagnostic corect. Și, fără dramă, că totul are o rezolvare relativ ușoară. 

Totul o să fie bine.

Te încurajează Andrei!

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.