Faloplastia. Ce este și când este recomandată

ce este faloplastia

Ai citit despre faloplastie? Nu prea înțelegi ce descrie termenul sau procedura și, cel mai probabil nu prea îți dai seama cum se leagă de procedura de mărire a penisului? Nu-ți face griji, lucrurile nu sunt foarte complicate chiar dacă, așa cum se întâmplă de obicei, informațiile pe care le regăsești online nu sunt neapărat organizate sau de încredere.

Așa că, în articolul de astăzi, mi-am propus să îți vorbesc, pe scurt, despre faloplastie sau despre ce anume implică procedura chirurgicală, cui i se recomandă și, mai ales, la ce vârstă ar trebui ea aplicată.

Bun. Cam asta o să găsești în articolul meu. Să începem, nu?

Ce este faloplastia

Falus este denumirea din greaca veche și, în antropologia culturală, descrie o reprezentare simbolică a unui penis în erecție. O parte a termenului se explică, așadar, prin referința către organul genital masculin.

Acum, faloplastia reprezintă o procedură medicală, mai exact chirurgia penisului.

În mod concret, prin faloplastie se înțelege procedura chirurgicală prin care se creează un penis nou dintr-un țesut genital suplimentar și funcțional.

ce barbati pot face faloplastie

Îți spun încă de pe acum: faloplastia nu este operația de mărire a penisului. Aia e cu totul altceva, mai ales dacă aducem în discuție un bărbat sănătos care nu are probleme de natură sexuală ci doar vrea un penis mai lung și mai gros.

Când se recomandă faloplastia

Sunt două situații în care faloplastia este recomandată: atunci când bărbații au penisul insuficient dezvoltat și nu pot întreține relații sexuale sau femeilor care își doresc schimbare de sex.

În primul caz faloplastia poate remedia anumite afecțiuni cu care bărbatul s-a născut sau care au apărut ulterior ca urmare a unor traumatisme suferite în zona genitală. De exemplu, poate fi aplicată în cazul unui penis strâmb.

Despre schimbarea de sex nu o să discut pentru că se înțeleg motivele care duc către faloplastie.

Așadar, faloplastia se recomandă, de principiu, de la cele mai fragede vârste. Astfel se pot trata anumite probleme funcționale de la nivelul penisului iar pacienții care suferă de ele pot fi scutiți de anumite traume psihologice resimțite din plin la maturitate.

Ce nu este faloplastia

Chiar dacă se referă la chirurgia penisului, faloplastia nu trebuie asociată cu mărirea penisului atunci când, din punct de vedere funcțional, nu există o problemă.

Sigur, sunt bărbați care își doresc să o aibă mai lungă și mai groasă și ar face orice pentru așa ceva. Știu eu, sunt unii care își injectează Kanamicină în penis sau alții care folosesc pompe pentru mărirea penisului. Și greșesc cumplit.

Penisul poate fi mărit doar prin implanturi sau prin proceduri medicale specifice. Cu siguranță nu acasă și nu cu ajutorul unor dispozitive minune.

Da, într-o oarecare măsură faloplastia poate crește grosimea sau lungimea penisului însă nu acesta este scopul operației. Faloplastia remediază o afecțiune și îi asigură bărbatului o șansă la o viață normală, din toate punctele de vedere.

Ce să faci dacă vrei să ajungi la un specialist

Primul pas ar fi să treci pe la medic. Nu recomand să te duci direct la chirurgul plastician. Primul pas ar fi să te programezi la urolog sau la androlog. Poți primi analize pentru disfuncții erectile sau analize pentru infertilitate pentru a vedea dacă, într-adevăr, este ceva de „reparat” la penisul tău sau nu.

Medicul de specialitate îți va explica exact procedura de faloplastie cu tot cu avantaje și eventuale riscuri. Așadar, înainte de a lua orice fel de decizie, solicită recomandarea unui specialist.

Altfel, este bine să știi că există soluții pentru aproape toate problemele. Important este să ne menținem sănătoși atât fizic dar mai ales mental.

Te-am salutat!

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.