Efectele zahărului asupra potenței masculine

cea mai buna pastila potenta

Despre zahăr și efectele lui asupra organismului tot auzim în ultimul timp. Desigur, discuția este una complexă însă, un lucru este cert: consumat în exces zahărul are un efect nociv pentru starea de bine generală.

Echilibrul este însă calea cea mai bună de urmat. Zahărul în cantități normale și consumat în mod corect nu va cauza afecțiuni de sănătate și nu va avea efecte nedorite nici asupra potenței masculine. Doar că, ne putem da seama unde este acest echilibru și cât anume zahăr să includem în alimentația noastră zilnică?

Sigur, se găsesc date despre gramajele recomandate în ceea ce privește consumul de zahăr. Doar că, este dificil de respectat sau chiar de ținut evidența având în vedere că zahărul sau compuși derivați intră în compoziția multor preparate alimentare pe care le cumpărăm și, mai apoi, consumăm în fiecare zi.

Astfel, cumulat, putem sesiza că limita recomandată este de multe ori cu mult depășită ceea ce, evident, duce la apariția unor afecțiuni de sănătate nedorite. În plus, aceste afecțiuni vor influența în mod direct și performanțele sexuale ale bărbaților.

Despre asta o să vorbim în continuare. Cum anume afectează consumul de zahăr erecția, obținerea ei, precum și menținerea unei erecții pe durata partidei sexuale.

Afecțiuni de sănătate care dăunează potenței masculine

Potența masculină funcționează cam așa: când există un stimul sexual, creierul declanșează potența. Se transmit impulsuri nervoase care pun în mișcare sistemul circulator central și periferic alături de sistemul reproducător. Astfel, erecția se atinge atunci când toate aceste sisteme funcționează corect.

cum cresti circulatia sangelui pentru potenta masculina

Dacă există o afecțiune de sănătate care se pune în calea sistemului nervos central și periferic, a sistemului circulator central și periferic sau a sistemului reproducător atunci potența va avea de suferit. Pe scurt, bărbatul afectat se va confrunta cu disfuncții erectile. Și printre problemele cu potența se numără: o erecție care se obține greu, un penis care nu se scoală, un penis care este moale în erecție, o erecție care se pierde în mod repetat și, desigur, ejacularea precoce.

Care sunt afecțiunile cele mai des întâlnite care duc la apariția disfuncțiilor erectile?

Ei bine, de cele mai multe ori vorbim despre diabet, obezitate, boli cardiovasculare sau afecțiuni pe fond nervos sau psihologice.

Efectele zahărului asupra potenței masculine

Am văzut cum funcționează potența masculină și care sunt cele mai frecvente afecțiuni care pot duce la apariția disfuncțiilor erectile.

Acum, consumul de zahăr în exces pentru perioade îndelungate de timp poate provoca apariția următoarelor afecțiuni:

  • Diabet zaharat. Diabetul poate cauza lezarea nervilor și a vaselor de sânge ceea ce va duce la apariția impotenței masculine;
  • Creșterea în greutate. Creșterea în greutate nu are doar un rol inestetic care afectează încrederea de sine. Kilogramele în plus afectează secreția normală de hormoni și duc la scăderea testosteronului, hormonul cel mai important din perspectiva bunei funcționări a aparatului reproducător masculin;
  • Inflamații diverse. Zahărul poate cauza inflamații în organism. Aceste inflamații pot scădea fluxul sanguin către penis și pot cauza stres oxidativ. Desigur, totul poate duce către apariția disfuncțiilor erectile.
  • Boli de inimă. Consumul de zahăr crește riscul apariției bolilor cardiovasculare. Aceste boli reduc fluxul de sânge către zona pelviană ceea ce poate cauza probleme erectile.

După cum vezi, zahărul în cantități mari duce la creșterea riscului de apariție a acelor afecțiuni de sănătate care influențează în mod direct potența masculină.

Cum combați efectele zahărului în organism pentru erecții sănătoase

Cum spuneam la începutul articolului: echilibrul este secretul. Așadar, în primul rând, redu pe cât posibil consumul de zahăr și de îndulcitori derivați. Citește etichetele alimentelor pe care le cumperi și evită-le pe cele care au un conținut ridicat de glucide și de zaharuri.

Apoi, fă sport în fiecare zi. Odihnește-te bine noaptea și combate stresul acumulat peste zi cu momente care te relaxează și te ajută să uiți de stările obișnuite de anxietate.

Consumă plante, cereale și legume alături de alimente cât mai puțin procesate. Include în alimentație sucuri și legume cu efect afrodiziac.

Potența ta poate fi susținută și prin exerciții pe care le poți practica acasă: exerciții de respirație pentru sex, exerciții pentru mușchii pelvieni și exerciții care implică masturbarea corectă.

Dacă te confrunți cu disfuncții erectile poți trece pe la medicul care tratează impotența. Poți lua, doar la nevoie, suplimente naturiste din plante afrodiziace așa cum sunt Pops, uPotent, Maraton Forte, Tinali, Natural Potent și altele – găsești informații complete în blogul nostru, în articolele cu păreri despre pastile pentru potența masculină.

Dacă problemele cu potența au un substrat psihologic nu ezita să ceri ajutor de specialitate – un psiholog va ști ce anume te va ajuta în tratarea impotenței psihogene. Este important să nu te izolezi de societate și să cazi pradă unei depresii care să îți influențeze stilul de viață actual. Impotența se tratează la fel cum și excesul de zahăr poate fi combătut în mod natural printr-un stil de viață echilibrat și sănătos.

Ai grijă de tine pentru că doar dacă ești sănătos te poți bucura de tot ceea ce îți rezervă viață – și aici intră și momentele de intimitate alături de partenera ta de viață.

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.