Te doare penisul când faci sex? Iată care pot fi cauzele

prostata marita si efectele asupra potentei masculine

Te doare penisul când faci sex? Știu, nu-i plăcut și cu siguranță ai un motiv în plus pentru a intra în panică. Chiar dacă durerea la contact sexual nu ar trebui să existe este totuși bine să îți păstrezi calmul. Disconfortul poate ascunde doar o problemă minoră pe care o poți rezolva simplu și rapid. Desigur, există și afecțiuni specifice care pot cauza acea durere, așadar, înainte de a trage vreo concluzie citește cu răbdare articolul de astăzi.

Mă simt, însă, dator să îți spun un lucru încă de pe acum. Asta pentru ca să te mai liniștesc puțin. Durerea penisului nu are legătură cu disfuncțiile erectile și nu este vreun semn care anunță impotența sau alte probleme erectile.

Deci, din acest punct de vedere nu ai motive de îngriijorare. Bun, hai să intrăm în pâine cum s-ar zice pe la noi.

Durerea penisului în timpul actului sexual

Ne referim la acele situații când partida de sex nu poate fi dusă la bun sfârșit sau atunci când durerea este prezentă pe toată durata intimității. Desigur, dacă durerea există și în afara actului sexual atunci trebuie să te duci rapid la un control. Medicul urolog sau androlog îți va analiza penisul și va pune un diagnostic corect. Cel mai probabil vei primi și un tratament adecvat.

Acum, durerea poate fi ușor sesizabilă la început. Poate crește în intensitate pe măsură ce treci de la preludiu la penetrare. Sau, se poate acutiza de la o partidă la alta.

Nu confunda durerea cu usturimea penisului. Usturimea sau mâncărimea pot fi însoțite de durere dar nu este neapărat să se întâmple așa.

Hai să trecem în revistă cauzele principale pentru durerea pe care o resimți când ești cu partenera ta.

Cauze pentru durerea penisului în erecție

Traumatism la nivelul zonei pelviene. Dacă te-ai lovit recent în zona pelviană poți resimți dureri ale penisului. La fel se întâmplă în caz de leziuni ale instrumentului tău, așadar în acest caz ar fi bine să te duci la doctor pentru că s-ar putea să nu treacă de la sine. Oricum, e bine să iei o pauză de la sex până când țesutul își revine.

Afecțiuni ale aparatului reproducător. Există câteva boli specifice bărbaților care pot provoca durerea penisului în erecție. Spre exemplu, boala Peyronie, cea în care penisul este strâmb. Sau, și altele așa cum este cazul cu afecțiunile: balanita (inflamarea suferită de capul penisului), fimoza (îngustarea prepuțului) sau prostatita (inflamarea prostatei). Desigur, și în acest caz este recomandat consultul de specialitate.

Injecții cu kanamicină. Din păcate există încă mulți bărbați care cred că o injecție cu kanamicină în penis o să le crească instrumentul în lungime și în grosime. Nimic mai adevărat. Injecția respectivă nu provoacă decât durere și alte neplăceri de natură medicală.

erectie slaba la barbati si cum le afecteaza stilul de viata

Infecții urologice. Infecțiile tracului urinar pot cauza durere la contact sexual. De cele mai multe ori infecțiile debutează cu usturime și mâncărime însă, netratate, ele pot culmina cu durere acută atât în penetrare cât și în repaus.

Fricțiune excesivă. Prea mult sex nu este neapărat bun. Mai ales atunci când este brutal și făcut pentru perioade îndelungate de timp. Fricțiunea excesivă, în lipsa lubrifianților naturali, poate provoca durerea penisului în erecție.

Boli cu transmitere sexuală. Anumite boli cu transmitere sexuală pot provoca durerea penisului atât în erecție cât și în lipsa ei. Cum îți poți da seama, în acest caz este neapărat necesar un tratament adecvat pentru tratarea rapidă a afecțiunilor.

Nu trata acasă durerea penisului

După cum vezi cauzele pentru care durerea penisului poate să apară sunt destul de diverse. Pentru a remedia situația poți încerca o pauză de la sex. Mai poți schimba din obiceiuri și te poți îngriji mai bine de igiena zonei intime.

Cu toate acestea, dacă durerea persistă și devine constantă chiar și atunci când penisul nu este în erecție, cel mai bine ar fi să te programezi la medicul urolog. El îți va explica toate informațiile necesare și te va îndruma către tratamentul potrivit pentru problema ta.

Oricum ar sta lucrurile, capul sus. Totul are o soluție atâta timp cât nu aștepți să se rezolve de la sine.

Multă sănătate să avem că de restul ne putem oricând ocupa.

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.