Durerea la contact sexual. De ce apare și ce se poate ascunde în spatele ei

gandurile stresante din timpul sexului

Te doare când faci sex? De regulă, durerea la contact sexual apare sub forma unor mâncărimi care se transformă în senzație de usturime și care culminează, mai apoi, în durere difuză care se poate simți local sau împrăștiat, în toată zona pelviană.

Aceste dureri care se petrec în timpul sexului și care pot crește în intensitate în penetrare nu trebuie să te îngrijoreze. Mai ales dacă durerile trec imediat după ce contactul este întrerupt.

Însă, durerea persistentă și care apare de fiecare dată când faci sex poate ascunde mai mult decât o partidă eșuată sau lipsa experienței ori chiar a apetitului sexual. Dar trecem prin toate aspectele în articolul de astăzi.

Ce este durerea la contact sexual

Așa cum am spus durerea la contact sexual este, de cele mai multe ori, una locală. Ea poate să apară de la prima stimulare sexuală a zonei pelviene sau doar în preajma anumitor acte – când se practică anumite poziții sexuale sau în timpul preludiului dacă, spre exemplu, se folosesc jucării sexuale sau lubrifianți sexuali.

Durerea poate fi de scurtă durată sau poate persista pe toată durata actului sexual. Poate fi difuză la început și poate crește în intensitate afectând plăcerea și orgasmul.

Neplăcerile din timpul partidei de sex pot include durere asociată cu mâncărimi, usturimi și chiar cu inflamarea locală a zonei afectate. Desigur, durerile la contact sexual pot fi resimțite atât de bărbați cât și de femei deși sunt mai frecvente în rândul doamnelor și domnișoarelor.

De ce te doare când faci sex

Aici, motivele pot varia și au legătură cu mai multe aspecte.

Spre exemplu, te poate usutura atunci când nu ești bine lubrifiat. În acel caz poți folosi cu încredere lubrifianți pe bază de apă. Saliva nu este neapărat recomandată în zona intimă așa că mai bine mergi pe mâna produselor de specialitate.

O mâncărime poate fi asociată cu o reacție alergică locală. O poți avea de la prezervativ, lubrifianți, jucării sexuale sau chiar de la lenjeria intimă pe care ai purtat-o ori de la detergenții folosiți la spălarea rufelor tale.

Durerea locală poate fi provocată de tot ce am menționat mai sus. Și nu numai. O poți resimți atunci când nu ai chef de sex, spre exemplu.

Sau, durerea poate să apară atunci când există o inflamație a zonei pelviene. Pot fi afecțiuni ale aparatului reproducător, infecții ale zonei intime sau chiar infecții urinare. De aceea, dacă observi că durerea la contact sexual persistă și crește în intensitate este bine să te programezi la un consult de specialitate.

sex atunci cand ai penis mic. cum faci sa para ca o ai mai mare

Dacă ești femeie ginecologul te va ajuta. În cazul bărbaților, urologul sau andrologul. Mergeți la doctor pentru a fi siguri că nu există un motiv de îngrijorare la mijloc. Dacă există o afecțiune de sănătate o să primiți, cel mai probabil, un tratament medicamentos și după totul o să revină la normal.

Ce să faci pentru a combate durerea la contact sexual

Dacă durerea nu ascunde o afecțiune a aparatului reproducător, atunci acordă atenție detaliilor.

Când apare mai exact și cum se manifestă? Este asociată doar cu actul sexual sau apare și în alte situații?

Cele mai mici detalii îți pot oferi răspunsurile potrivite. Așa cum am spus, poate e nevoie să schimbi prezervativul sau produsele de igienă intimă folosite. Poate chiar detergentul sau balsamul pe care îl pui în mașina de spălat rufe. Poate fi o jucărie sexuală sau orice alt material ori substanță care provoacă alergie locală. De exemplu, gelurile pentru potență sau spray-urile pentru potență pot provoca usturime, mâncărime, durere sau inflamarea țesutului.

Pentru a evita durerea, asigură-te că faci sex atunci când chiar ai chef de sex. Că zona intimă este bine lubrifiată pe toată durata partidei. Că pozițiile sexuale nu îngreunează penetrarea și, desigur, că tot ceea ce faci este delicat și axat pe generarea de plăcere și, implicit, orgasm.

Altfel, nu ezita să mergi la doctor dacă consideri că durerea poate ascunde o afecțiune a aparatului reproducător în spatele ei. Știi cum e, cel mai bun tratament este prevenția iar controalele ocazionale la medicul specialist te pot ajuta să tratezi la timp orice problemă de sănătate.

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.