Ești sătul de „mă doare capul, n-am chef azi” sau de „sunt obosită, am atâtea pe cap și tu te gândești la sex?” ori chiar de „ce vrei de la mine, nu pot să am chef la fel de des ca tine!”? Ei bine, da, se prea poate ca femeia de lângă tine să caute motive pentru a face sex mai rar. Însă, în spatele acestor motive, de cele mai multe ori, se regăsește mai mult decât o simplă scuză.
Femeile pot avea disfuncții sexuale exact așa cum bărbații o pățesc cu problemele cu erecția. Nu, o femei nu va avea ejaculare precoce sau nu o să rămână mută de uimire când erecția se va pierde fix în mijlocul acțiunii. Dar, se poate confrunta cu disfuncții erectile care să ducă, mai apoi, la refuzul partenerului sau la izolarea în cuplu.
Vrei să afli mai multe? Ei bine, îți spun pe scurt, cam tot ce trebuie să știi, în articolul de astăzi.
Ce sunt disfuncțiile sexuale ale femeilor
Ți-am spus deja, nu mai privi femeia ca pe ceva total diferit de bărbat. Și ea este, în primul rând, om. Are un libido și un sistem reproducător guvernat de creier, circulația sângelui și hormoni. Exact cum se întâmplă și cu potența masculină.

Când ceva nu mai funcționează așa cum trebuie pot apărea disfuncțiile sexuale. Apropo de asta, chiar și în cazul femeilor putem discuta despre afecțiuni pe bază emoțională sau psihologică. Altfel spus, stresul, anxietatea, oboseala sau teama de eșec poate să ducă la o performanță sexuală scăzută în rândul femeilor.
Așadar, disfuncțiile sexuale feminine nu sunt altceva decât dereglări ale organismului în ceea ce privește sistemele care asigură buna funcționare a sistemului reproducător. Dacă la bărbați urologul este doctorul care tratează impotența, în cazul femeilor specialistul este ginecologul.
Cele mai des întâlnite disfuncții sexuale feminine și manifestările lor
Ți-am promis o listă cu aceste afecțiuni. Imediat o poți verifica. Am lăsat și anumite simptome sau, dacă vrei, o descriere generală pentru fiecare disfuncție. Așa, poate, vei ști să o identifici pentru a putea discuta deschis cu partenera ta. Nu uita, orice problemă poate fi tratată cu sprijin moral și, de multe ori, cu ajutorul medicului ginecolog.

Uite disfuncțiile la care mă refer:
Libido scăzut sub limite normale. Sau, altfel spus, un apetit sexual foarte redus. Motivele pentru care libidoul poate fi scăzut sunt multe. Anumite tratamente medicamentoase pot influența apetitul sexual. Pot fi afecțiune de sănătate asociate sau chiar dereglări hormonale. Libidoul poate fi influențat și de starea psihică, stres, anxietate sau depresie ori oboseală fizică accentuată.
Anorgasmia. Asta sună cumva, recunosc. Nu e altceva decât imposibilitatea de a atinge un orgasm. E grav mai ales atunci când orgasmul nu poate fi atins indiferent de tipul de stimulare aplicat.
Vaginismul. Poate ai mai auzit despre el, poate nu. De reținut este că vaginismul este o afecțiune fiziologică care se referă la contractarea puternică a mușchilor vaginali atunci când se ajunge la penetrare. De unde apar și durerea și disconfortul.
Dispaurenia. E un termen mai generic care descrie durerea care apare la contactul sexual. Motivele pot fi pe fond psihologic sau fiziologic deci un consul la specialist este recomandat în acest caz.
Usturimea vaginală. Cred că-i cea mai des întâlnită disfuncție sexuală la femei. De regulă, usturimea apare ca reacția alergică la prezervativ, jucării erotice sau lubrifiați. La fel de des poate fi cauzată de infecții, inflamații sau alte afecțiuni ginecologice. Din nou, un consult de specialitate este recomandat și în acest caz.
Bun, acestea sunt cel mai des întâlnite disfuncții sexuale în cazul sexului frumos. Sper să te ajute informațiile și sper să poți fi capabil să discuți în cuplu despre orice problemă apare. Acolo unde este o problemă trebuie să existe și o soluție. Să auzim doar de bine!