Test pentru bărbați: află dacă suferi de disfuncții erectile

test pentru a verifica daca suferi de disfunctii erectile masculine

Pentru că am avut probleme cu erecția mi-am dezvoltat un mic test ca să verific dacă e cazul să mă gândesc la disfuncții erectile. Am citit diverse articole de specialitate despre asta. Bine, de fapt, l-am întrebat pe Andrei, că el le are cu partea de research online. Se uită pe tot felul de forumuri și site-uri și ne dă sfaturi utile și mie și lui Cristi. Așa a făcut și când m-am plâns la bere că am disfuncții erectile. A râs de mine și a zis că ar fi bine să nu mai vorbesc prostii, că nici nu știu ce-s alea.

Și cam avea dreptate. Dar, cred că așa facem cu toții. Cum avem o problemă, cât de mică ar fi ea, cum tragem cele mai nașpa concluzii.

Nu mi s-a sculat într-o seară și am zis, e groasă, frate, am o tulburări de erecție. Bine, partea mai urâtă a fost că erecția m-a lăsat fix în timpul partidei de sex. La început totul a mers bine, penisul s-a întărit chiar înainte să-mi pună ea mâna pe jucărie. Chiar m-am simțit bine că atunci când m-am dezbrăcat deja eram tare, pregătit pentru ea. Doar că, partea proastă a venit după. Când am trecut la sex și a trebuit să o penetrez, am pierdut erecția. Penisul s-a lăsat, treptat, pe măsură ce am pătruns-o.

cum iti dai seama daca ai o disfunctie erectila

Nu insist acum, dar m-au luat toate transpirațiile. Deja mă gândeam că am probleme de erecție și cât de penibil o să fie când o să mă duc la doctor să-i spun că am p**a bleagă. Dar nu a fost cazul.

Ce sunt disfuncțiile erectile la bărbați

Andrei mi-a explicat ce este disfuncția erectilă la bărbați. Că, pe scurt, se referă la incapacitatea de a face sex sau de a duce la bun sfârșit actul sexual. Până aici, problema mea cu potența se încadra perfect în peisaj.

Doar că, a completat cu „problemă persistentă”. Adică este disfuncția erecției care nu trece de la sine. Eu avusesem doar un episod. După, nu m-am mai gândit eu la sex. Au apărut niște stări de anxietate sexuală care mi-au cauzat probleme psihologice de natură sexuală. Simplu spus, mi-a fost frică să mai încerc crezând că am ceva grav.

Să nu mai zic că în capul meu impotență=disfuncție erecție. Ceea ce e total greșit. Impotența e imposibilitatea de a face sex fără un ajutor extern – adică fără medicamente pentru potență. Disfuncțiile erectile masculine sunt ceva mai ușor de digerat, au simptome comune și, de multe ori, pot fi remediate fără tratamente medicamentoase.

Simptome ale disfuncțiilor erectile masculine

Simptomele specifice pentru disfuncții erectile includ:

După cum am spus, ca să ai disfuncție erectilă sau pentru a-ți stabili tu un diagnostic (glumesc, să nu faci asta) trebuie ca aceste simptome să devină o certitudine în viața ta. Dacă sunt pur și simplu o întâmplare, treci peste. Există probleme de erecție la bărbați care nu sunt permanente, toți bărbații trec prin așa ceva.

Test pe care să îl faci pentru a verifica dacă ai disfuncții erectile sau nu

Andrei mi-a pus două întrebări și a zis așa: băi, Liviu, dimineața, o ai sculată? Și i-am zis că da, mă mai trezesc cu penisul tare, dar nu se întâmplă chiar tot timpul. Mi-a zis că e ok, se scoală dimineața și pentru că e senzația de urină și datorită secreției hormonilor dar, oricum, erecția matinală e un semn că totul e bine cu instalația bărbatului.

simptome si manifestare disfunctii erectile

După, m-a întrebat când ți-o freci, ți se scoală? Aici, m-am umfat repede în pene și i-am zis că-i tare rău atunci când mă masturbez.

Concluzia e simplă: în primul rând, dacă ai erecții matinale și dacă o ai tare când o dai în cap, ești bine. Nu ești impotent, nu ai o disfuncție a erecției.

Cu toate acestea, poți avea, totuși disfuncții erectile. Aici ne întoarcem la simptomele de mai sus, plus la partea cu masturbarea. Ideea e că simptomele ar trebui să fie aceleași și atunci când o dai la labă.

În mod concret, eu m-am dus și m-am masturbat, să verific dacă am tulburări de erecție. Și nu s-a întâmplat. Nu pot să zic că m-am liniștit total, dar în seara aia am urcat înapoi în șa. Am băut un pahar de vin și după m-am pus pe treabă. Și ce să vezi, am făcut sex fără probleme și am satisfăcut-o și pe ea ca-n zilele bune.

Dacă simptomele asociate cu problemele de erecție la bărbați persistă și când te masturbezi, atunci s-ar putea să fie nevoie de alte soluții pentru a scăpa de belele și pentru a-ți recăpăta potența maximă. Dar despre ele o să vorbim cu alte ocazii atunci când o să vezi de ce-i bine să folosești și cea mai bună pastilă pentru potență.

Sper că am explicat cât mai bine ce sunt problemele de erecție și cum să-ți dai seama dacă suferi de vreuna sau nu. Nu de alta, dar dacă ceva nu-i clar, îl rugăm pe Andrei să ne explice așa cum doar el știe să o facă.

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.