Diabetul și potența la bărbați

legatura dintre diabet si potenta la barbati

Ai diabet zaharat și te confrunți cu disfuncție erectilă? Sau, poate, ai citit informații despre cauzele impotenței și ai regăsit acolo specificat și diabetul. Și, acum, vrei să știi dacă există o legătură de cauzalitate între cele două afecțiuni de sănătate.

Ei bine, în articolul de astăzi exact despre această legătură o să vorbim. Nu, nu sunt medic specialist dar m-am documentat și eu. Plus că, am un prieten bun care a fost diagnosticat cu diabet și de la care am reușit să obțin mai multe detalii despre subiectul de astăzi.

Așadar, să vorbim despre diabet și potența masculină.

Legătura dintre diabet și performanța sexuală masculină

Bărbații diagnosticați cu diabet zaharat au un risc dublu sau chiar triplu de a dezvolta disfuncție erectilă. Asta așa, să o zic direct, încă de la început.

În plus, medicii specialiști, în urma unor studii de specialitate, au stabilit că bărbații care sunt diagnosticați cu ejaculare precoce sau cu probleme erectile la vârste sub 45 de ani ar putea fi afectați și de diabet zaharat.

Vrei și o veste ceva mai plăcută?

Află că dacă diabetul zaharat este tratat din timp cresc șansele ca sănătatea sexuală să nu fie și ea afectată. Cu toate acestea, este recomandat un stil de viață echilibrat și cât mai sănătos – cu ceea ce deja cunoști: alimentație echilibrată, bogată în nutrienți și fără excese, lipsa dependențelor nocive, mișcare multă și odihnă corectă în fiecare noapte.

Cum influențează diabetul zaharat potența la bărbați

Despre cum se formează potența la bărbați am mai discutat pe blogul nostru. Nu mai reiau informațiile. Pe scurt, creierul transmite semnalele, pereții cavernoși ai penisului sunt inundați de sânge, sânge care rămâne acolo pe toată durata partidei de sex. În acest proces participă, așadar, sistemul nervos central și periferic, sistemul circulator și sistemul reproducător.

Diabetul zaharat dă peste cap toate sistemele mai sus menționate.

diabetul cauzeaza disfunctii erectile barbati

El va influența în mod direct fluxul sanguin central și periferic. Pe de o parte, pereții cavernoși ai penisului nu se vor mai umple rapid cu sânge iar fluxul respectiv va fi mult diminuat. Apoi, organismul nu va mai fi capabil să mențină fluxul de sânge pe toată durata partidei de sex.

Mai mult, toată zona pelviană va fi mult mai contractată ceea ce poate declanșa ejacularea precoce. Nu intru în detalii medicale și evit să folosesc termeni specifici pentru că nu acesta este rolul meu. Găsești explicații pertinente pe site-uri de specialitate și furnizate de medici specialiști. Eu sunt aici doar pentru a-ți prezenta situația generală și legătura cauză-efect între diabet și potența ta maximă – sau, minimă, în cazul în care vei descoperi pe pielea ta această cauză-efect.

Un aspect important: un procent mare de bărbați diagnosticați cu diabet zaharat vor avea și hipertensiune arterială. O altă cauză care duce la apariția disfuncțiilor erectile din cauza problemelor asociate cu fluxul sanguin.

În plus, anumite medicamente administrate pentru tratarea afecțiunilor cauzează impotență.

Ce faci dacă ai diabet și disfuncții erectile

În primul rând, urmezi sfaturile medicului. El știe cel mai bine cum anume să te pună pe picioare, din toate punctele de vedere.

Apoi, foarte important, îți schimbi stilul de viață. Nu ești sedentar și ai mare grijă la alimentație, odihnă și la rutina zilnică. Nu consumi alcool și nici tutun. Iar când mănânci ești atent să incluzi plante cu efect afrodiziac.

Mare atenție la „micile ajutoare”. S-ar putea să nu poți lua medicamente pentru tratarea impotenței și nici chiar suplimente naturiste. Toate aceste produse nu sunt recomandate persoanelor cu boli circulatorii, cele care pot fi asociate diabetului zaharat. Desigur, și din acest punct de vedere, medicul care tratează impotența va ști cum să te ajute cel mai bine și ce tratament ți se potrivește.

Altfel, poți urma exerciții bune pentru potența masculină, alături de toate recomandările menționate mai sus și care vizează un stil de viață cât mai echilibrat și sănătos. Ce exerciții? Uite câteva exemple:

Cam atât am avut eu de zis despre diabetul zaharat și performanța sexuală la bărbați. Ca de obicei, ai grijă de sănătatea ta și de corpul tău dacă vrei să trăiești bine și în plăcere. Altfel, mergi la medic atunci când organismul îți dă semne de întrebare.

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.