Continența sexuală. Se poate practica?

cum poti sa ii dai orgasme multiple sau consecutive

Continența sexuală a fost practicată în China și în India antică. Se practică și astăzi doar că și-a mai pierdut din bagajul simbolistic pe care îl avea în acea perioadă. Cu toate acestea, încă se crede că continența sexuală reprezintă împlinirea supremă a actului de apropiere intimă dintre partenerii de cuplu.

Ce să zic, am dat din greșeală de acest termen când citeam o carte despre artă și sex de-a lungul timpului. Și mi s-a părut super interesant. Așa că, de ce nu, am zis să încerc și eu.

Astăzi vreau să-ți spun și ție cum stă treaba cu continența sexuală. De la ce vine, ce înseamnă și dacă se poate practica cu adevărat.

Ce este continența sexuală

Continența sexuală mai este denumită și coitus reservatus. Nu, nu are treabă cu abstinența sexuală adică nu implică abținerea de la sex și de la masturbare.

invata ce sa faci pentru a scapa de problema penisului semi erect

De fapt, continența sexuală înseamnă să practici sexul cu partenera dar să nu ajungi să ejaculezi. Cum vezi, e cu bătaie spre bărbat pentru că el ejaculează când are orgasm. Dar, totuși, o vizează și pe femeie pentru că implică amânarea orgasmului și controlul lui pentru momentul de plăcere supremă.

Cum se practică continența sexuală

Teoria, adică cultura antică, spune în felul următor. Continența sexuală este orgasmul fără ejaculare sau acel orgasm pe uscat ori separarea ejaculării de orgasm.

Practic, poți face sex, preludiu și te poți stimula sexual așa cum îți place. Provocarea constă în a te opri fix înainte de a avea orgasm. Întrerupi pentru câteva secunde sau momente stimularea sexuală, strângi din mușchii pelvieni și respiri adânc astfel încât nivelul de excitare să scadă treptat până în momentul în care senzația care duce la orgasm a trecut.

Apoi, se reia din nou stimulare sexuală. Și se întrerupe din nou atunci când senzația de ejaculare apare. Scopul este acela de a avea un orgasm fără să ejaculezi.

Continența sexuală se practică în cuplu și obiectivul principal este experimentarea unei plăceri mult mai intense decât cea tradițională. Cu cât amâni de mai multe ori orgasmul cu atât plăcerea va fi mai intensă și apropierea intimă dintre parteneri va crește.

Cum poți încerca continența sexuală

Recunosc, nu mi-a ieșit niciodată cu o parteneră. Poate nu am găsit eu relația potrivită dar când fac sex chiar nu mă pot opri. Vreau să aibă orgasme multiple și îmi place să ejaculez. Plus că și partenerelor pe care le-am avut le-a plăcut să ejaculez. Unele apreciau chiar o ejaculare puternică și abundentă. Recunosc, și eu mă simt bine când ejaculez mult.

Revenind, eu am încercat continența sexuală de unul singur. Și chiar mi-a plăcut.

După cum intuiești am făcut-o în timp ce mă masturbez. Îți spun de pe acum, nu e simplu. Nu o să-ți iasă din prima, dar o poți atinge.

Uite cum să faci:

 • începi să te masturbezi – o faci fix așa cum îți place ție, nu contează;
 • continui să te masturbezi dar ești foarte atent la ceea ce simți – în special la cum se mișcă mușchii pelvieni și testiculele;
 • vei începe să îți dai seama când urmează să vină orgasmul și, implicit ejacularea – din nou, s-ar putea să nu îți iasă chiar din prima;
 • când realizezi că ești fix pe punctul de a ejacula (simți efectiv cum sperma urmează să țâșnească) te oprești – dacă nu poți opri momentul nu-i nimic, ejaculează liniștit;
 • imediat după ce te-ai oprit din masturbat, strânge tare și constant din mușchii pelvieni (ca și cum te-ai abține să urinezi);
 • pe mine m-a ajutat să mă încordez și din burtă sau să strâng din pumni; o altă tehnică e să te masturbezi stând pe spate și când simți că urmează să ejaculezi să te ridici brusc în picioare;
 • dacă o faci cum trebuie, senzația de ejaculare o să treacă;
 • după ce ești ok, apucă-te din nou să te masturbezi până când apare din nou senzația de ejaculare (se va întâmpla mai repede decât prima dată), apoi oprește-te din nou și reia pașii de mai sus;
 • amână cât de mult poți momentul;
 • la un moment dat vei avea orgasm fără să ejaculezi – penisul va pulsa ca și cum ai ejacula dar tu vei fi capabil să ții totul în tine;
 • senzația e similară cu orgasmul obișnuit doar că e mult mai intensă.

Acum, cam acesta e procesul meu prin care am experimentat continența sexuală. E super plăcut și intens totul. Recunosc, poți simți o ușoară durere a testiculelor la sfârșit, probabil de al faptul că orgasmul s-a petrecut fără ejaculare.

Eu recunosc, după ce simt continența sexuală mă duc și mai bag o ultimă masturbare pentru a ejacula. Fac asta pentru că așa mă simt eu mai bine, în mod normal, practica continenței sexuale ar trebui să se oprească cu orgasmul pe uscat. Cum am zis, nu am reușit să am succes împreună cu o parteneră. Tu, ce zici, ai putea să faci asta când ești cu ea sau preferi să ejaculezi și să faci sex fără atâtea bătăi de cap?

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.