Ce intră sub categoria înșelat și ce poți trece cu vederea

ce se considera inselat in cuplu si ce poti sa treci cu vederea

Te salut! Astăzi mi-am planificat să vorbesc despre înșelat. Nu, nu o voi face pentru a scoate în evidență lucrurile evidente. Adică, dacă ți-ai prins partenerul că umblă aiurea cu o altă persoană, totul e destul de clar. Și, chiar dacă ai dubii, știi mai bine ce ai de făcut pentru liniștea și sănătatea ta. Dar nici despre decizii potrivite sau nepotrivite nu vreau să vorbesc. Fiecare om e liber să aleagă exact ceea ce consideră că este mai bine. Va trage el după concluziile.

Ziceam că vorbim despre înșelat. Pentru că ideea de înșelat merge, de multe ori, mână în mână cu gelozia în cuplu, aș vrea să discutăm, așa relaxat, despre ce anume se poate considera înșelat și despre ce poți să treci liniștit cu vederea.

Desigur, de dragul discuției o să mă iau pe mine ca exemplu. Din nou, nu pot vorbi decât din punctul meu de vedere pentru că de mine sunt direct responsabil.

Înșelatul și gelozia

Hai să o spunem pe aia dreaptă: cei care sunt excesiv de geloși într-o relație și tind să își dorească controlul absolut asupra persoanei de lângă ei manifestă, de cele mai multe ori, o temere directă. Această temere nu vizează ce ar putea face partenerul ci, așa cum poate nu te așteptai, propriile percepții despre ei.

Adică, ești gelos pentru că, în sinea ta, știi cu siguranță că tu ai fi dispus să înșeli. Poate ai făcut-o deja, poate ai cochetat cu ideea sau poate conștientizezi că nu ai rezista ispitei. Și, atunci, fără să vrei, proiectezi totul. Ești peste măsură de gelos.

penis stramb, curbat sau boala peyronie. cum iti dai seama

Asta este principala legătură dintre gelozie și înșelat.

Însă, gândește-te așa: oricât de mult control ai avea asupra partenerului chiar ești sigur că știi tot timpul ce face și cu cine este? Cu siguranță că dacă ar vrea să te înșele ar face asta. Că tu ești gelos chiar nu schimbă cu nimic datele problemei. Cel mult îți faci ție mult rău. Ție și relației – gelozia poate cauza, în anumite cazuri, chiar probleme cu potența ori impotență psihogenă.

Înșelatul care nu intră în discuție

Sexul cu o altă persoană. Asta, cu siguranță, este înșelat și nu prea avem ce să discutăm. Sigur, pot fi discuții atunci când înșelatul intervine ca urmare a unei fantezii sexuale. Spre exemplu, dacă vrei să-ți vezi partenerul cum se culcă cu altcineva. În capul tău ai anumite așteptări. Însă, când chiar se întâmplă s-ar putea să nu reacționezi tocmai ok. Sau, sunt șanse ca partenerul tău să pună prea mult suflet. Toate acestea pot duce la o despărțire urâtă.

Însă, sexul cu o altă persoană, făcut pe la spatele partenerului de cuplu, este considerat înșelat și nu există justificare. Chiar dacă relația nu mergea, nu ar fi trebuit să se ajungă niciodată la așa ceva. Poți părăsi relația cu capul sus, nu-i musai să alegi înșelatul pentru așa ceva.

Ce nu se consideră înșelat

Din punctul meu de vedere nu se consideră înșelat dacă îți găsești partenerul masturbându-se. Nu se consideră înșelat un flirt nevinovat, atunci când acel flirt doar gâdilă puțin orgoliul specific omenesc.

remedii potenta naturiste sau medicamente

Nu se consideră înșelat dacă te uiți la filme pentru adulți sau dacă citești literatură erotică. Și nici înșelat nu este atunci când, din diverse motive, preferi masturbarea în locul sexului cu partenerul/partenera.

De un lucru sunt sigur. Pentru mine înșelat este atunci când se pune suflet în afara relației. Adică atunci când există sentimente. Ai putea să zici că sexul fără a pune sentimente nu înseamnă atunci înșelat. Eu aș spune că este. Sexul, sărutul, atingerile tandre presupun toate o apropiere prea mare și prea intimă pentru a fi ignorate. De ce să le faci în afara relației când le găsești pe toate chiar sub ochii tăi?

Ce se consideră înșelat

Așa că, eu consider înșelat tot ce depășește bariera intimă. Dacă un lucru e ținut secret înseamnă că îi face rău partenerului și, implicit, înseamnă că el se va simți înșelat. Plus că, întreabă-te, cum te-ai simți tu dacă ai fi de partea cealaltă a baricadei?

Am mai vorbit pe blog chiar și despre infidelitatea online și spuneam, și atunci, cum stau lucrurile și de ce poate fi vorba de înșelat.

Sexul, discuțiile secrete, emoțiile pe care le generează o persoană din afara relației sunt toate înșelat. Nu trebuie să se ajungă neapărat la sex, însă tot o formă de infidelitate va fi. Dacă nu se ajunge la sex, însă, există o portiță de scăpare. Adică, dacă nu s-a întâmplat încă nimic și persoana conștientizează ceea ce ar putea să facă și își revine la timp, e totul ok. Atâta timp cât, poate, partenerul nu află chiar totul. Chiar sunt momente când „ceea ce nu știe nu-i face rău”.

Ce să zic, eu vă doresc relații cât mai faine și cât mai fericite, indiferent de cum alegeți voi să fie totul.

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.