Ce înseamnă potența la bărbați și cum se manifestă

află ce înseamnă potența la bărbați

Când am scris despre creșterea potenței la bărbați nu mi-am dat seama că am dezvoltat un subiect atât de interesant pentru mulți dintre voi. Chiar și Andrei și Liviu, care se documentează în legătură cu tot ce se ascunde în spatele șlițului de la pantaloni, mi-au spus că au aflat chestii interesante și că și-ar dori să descopere mai multe despre ce înseamnă potența la bărbați.

De aceea, am prins curaj și m-am întors la butoane ca să scriu despre abilitatea de a avea și menține erecții puternice și satisfăcătoare, precum și performanțe sexuale.

Bun, hai să vedem cum stă treaba cu marea întrebare: ce înseamnă potența la bărbați.

Ce înseamnă potența la bărbați și cum se manifestă

Noi, bărbații, avem tendința de a ne raporta la contactul sexual din perspectiva performanței pe care o avem sub așternut. De aceea, asociem potența cu obținerea unei erecții și menținerea acesteia pe întreaga durată a actului sexual, dar și cu orgasmul și ejacularea. Nu este nimic eronat, însă lucrurile nu sunt atât de simple. 

Despre potența masculină putem spune că este la fel de complexă pe cât este aparatul reproducător. Aici includem hormonii, glandele, testiculele, penisul, fluxul sanguin, procesul de formare a orgasmului, ejacularea și altele.

Ca să înțelegem ce înseamnă potența la bărbați, trebuie să vorbim puțin despre anatomie. Erecția este cea care asigură posibilitatea actului sexual. Penisul, în urma stimulilor sexuali, a libidoului și a apetitului sexual ajunge să se întărească. Fluxul de sânge, impulsurile nervoase și psihicul contribuie la obținerea ori la lipsa erecției.

Cu alte cuvinte, potența implică atât aspecte fizice, cât și aspecte psihologice, cum ar fi starea mentală. După o căsnicie plină de certuri, pot să confirm. 

Deci, vezi tu, potența poate fi influențată de chestii precum factorii psihologici, dar și vârsta, sănătatea generală, nivelul de hormoni și stilul de viață.

În ce perioadă a vieții se atinge apogeul maxim al potenței?

Studiile și experții spun că potența masculină atinge apogeul între vârsta de 20 și 30 de ani și că în această perioadă a vieții, nivelul ridicat al hormonilor sexuali, precum testosteronul, contribuie la menținerea unei potențe puternice și durabile. 

Tot ei mai zic că în această tranziție către maturitate, starea fizică și mentală a bărbatului este în cea mai bună condiție – fapt care contribuie semnificativ la potență.

Din ce am observat eu despre ce înseamnă potența la bărbați, ea se măsoară în:

  • durata de timp până apare erecția – cu cât este mai mică, cu atât mai bine;
  • durata de timp cât te ține erecția – cu cât este mai mare, cu atât mai bine;
  • tăria penisului – cu cât este mai tare… te-ai prins;
  • controlul ejaculării – cu cât te abții mai mult… cu atât mai bine.

Sunt unii bărbați care mai adaugă aici și intensitatea orgasmului, cantitatea de spermă eliminată, câte partide de sex pot duce consecutiv și câte orgasme are partenera. 

Ce înseamnă de fapt potența maximă?

În general, potența maximă presupune capacitatea de a obține și menține erecții puternice și durabile și capacitatea de a atinge orgasmul într-un mod satisfăcător. Însă treaba asta poate varia de la individ la individ și poate fi influențată și de alți factori, nu doar de vârstă.

De aceea, din nou, aș vrea să-ți amintesc că obținerea erecției și menținerea ei sunt lucruri care depind de o grămadă de chestii. Creier, impulsuri nervoase, sistem circulator, sistem reproducător, hormoni și așa mai departe. Poți să ai 30 de ani, dar să ai probleme de sănătate sau ai un stil de viață nepotrivit.

Din punctul meu de vedere, ca să ajungi la potență maximă, e ca-n sport: trebuie să fii antrenat și să fii sănătos la cap. Să ai experiență, să îți cunoști corpul și limitele. Și să comunici cu partenera astfel încât să o cunoști pe de-a întregul. Să o stimulezi ca la carte. Asta înseamnă, cred eu, să fii bărbat. 

De la ce vârstă să te îngrijoreze potența?

Știu, pare clișeu. Însă, cred că vârsta e doar un număr. Nu după ea trebuie tu să te iei când te gândești la performanța ta sexuală sau la posibilitatea (greu de digerat) a impotenței masculine.

Sunt bărbați care fac sex fără niciun fel de griji și la peste 70 de ani, la fel de bine cum sunt alții care nu prea mai au libido chiar și la 50+.

Odată cu înaintarea în vârstă, nivelul hormonilor sexuali scade treptat. Acest declin hormonal poate avea impact asupra libidoului și erecției. Dar, dacă reușești să te menții sănătos, vei avea parte de relații sexuale active pentru cât mai mult timp, indiferent de vârsta pe care o ai.

Potența masculină este complexă însă poți atinge erecția maximă indiferent de vârstă. De aceea, aș vrea să îți recomand două-trei lucruri care să te ajute să-ți crești potența și după 30 de ani. Tu poți să urmezi sfatul care crezi că ți se potrivește cel mai bine.

4 lucruri care definesc ce înseamnă potența la bărbați. Indiferent de vârstă

Dacă ai o stare generală de sănătate bună, deci ești fără probleme cu inima, tensiune sau fără afecțiuni neurologice și/sau psihice atunci ar fi bine să o ții tot așa. 

Mai mult, eu ți-aș mai sugera să: 

  • renunți la vicii
  • consumi alimente afrodiziace
  • faci sport
  • încerci un supliment natural pentru potență

La mine au funcționat toate acestea, mai ales când am învățat că dacă vreau să fiu un om activ sexual, trebuie să fiu mai întâi sănătos.

Oricum, important e să vezi că totul merge mână în mână. Dacă reușești să te menții sănătos, vei avea parte de relații sexuale active pentru cât mai mult timp, indiferent de vârstă.

Ce înseamnă potența la bărbați vs impotența

Ha, trebuia să ajungem și la asta. Înainte de toate, trebuie să-ți zic că a fost o vreme când credeam că am rămas impotent. Se întâmpla imediat după ce am divorțat când fiecare încercare de sex se termina groaznic. Aveam să învăț mai târziu că ceea ce aveam era o lipsă de stimă de sine.

Grosso modo, potența masculină este acolo în scop de reproducere. De aceea ai erecții și de aceea ejaculezi. Pentru a face copii.

…Și, dacă potența la bărbați reprezintă capacitatea de a obține și menține erecții puternice și durabile, impotența este afecțiunea specific masculină care face imposibilă sau dificilă activitatea sexuală. 

Cu alte cuvinte, chiar dacă libidoul și apetitul sexual sunt active, erecția nu se obține indiferent de cât efort depui.

Există și scurtături pe care să o apucăm din când în când. Eu zic că e ok să iei medicamente pentru potență, de la farmacie, însă doar la recomandarea medicului specialist. 

Așa că, dacă știi că ai anumite slăbiciuni și nu vrei să riști, mergi pe remedii naturale pentru potență. Există, pe cuvânt de cercetaș, chiar și o pastilă pt potență care îți dă în 30 de minute o erecție așa tare cum poate nu ai mai avut vreodată. 

Sper că ți-am fost de ajutor!

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.