Fractura peniană sau cum poți să-ți rupi penisul

penis rupt

Bine ai revenit pe blogul nostru. Liviu aici. Azi discutăm despre un subiect interesant și, totodată, intrigant – fractura peniană, cunoscută și sub denumirea de penis rupt. 

<< Cum e posibil? >>, ai putea să te întrebi. Chiar dacă nu există niciun os propriu-zis în penis, atunci când vorbim despre ruptura acestui organ facem referire la leziunea corpului cavernos și prepuț.

Cum cele două zone ale penisului sunt responsabile pentru erecție, este foarte important să vedem ce e de făcut pentru a combate afecțiunile asociate cu fractura peniană.

Așadar, hai să aflăm cum recunoaștem un penis rupt, cum apare și ce trebuie să facem în astfel de situații.

Cum recunoști un penis rupt

Cum recunoști un penis rupt

Cum spuneam, penisul rupt este o denumire folosită în mod colocvial pentru a descrie fractura peniană. 

Această fractură este o leziune rară, dar destul de îngrijorătoare, care poate avea loc în timpul actului sexual din cauza unui traumatism. Fractura peniană se referă strict la ruperea corpilor cavernoși care sunt formați dintr-un țesut erectil, spongios, ce se umple cu sânge în timpul erecției.

Cu alte cuvinte, fractura peniană poate provoca probleme serioase în ceea ce privește funcția erectilă a bărbaților. Între noi fie vorba, teama de a avea un penis rupt poate fi justificată, mai ales în contextul în care cei mai mulți dintre noi au experiențe anterioare legate de funcția lor sexuală și nu vor să o mai dea în disfuncțiile erectile.

Cum apare fractura de penis

Nimeni nu se așteaptă să știi totul despre acest subiect incomod. Dacă ești nerăbdător să înțelegi mai bine cum apare această problemă, nu ești singurul.

Eu a trebuit să mă documentez după ce m-am accident încercând niște poziții ciudate cu o tipă după care eram ,,fiert’’. Doar știi cât mă feresc de plictiseala sexuală. Penisul meu se îndoise, incident care a făcut ca tipa să-mi piardă numărul de telefon.

Ideea este că penisul rupt apare când ai un traumatism și presiunea excesivă din cauza poziției incomode îți rupe o parte din țesuturile organului. Deși acest tip de accident poate fi dureros și înspăimântător, este important să rămâi calm și să știi ce trebuie să faci.

De asemenea, poți fii ceva mai atent la factorii de risc care pot declanșa un penis rupt.

Ce factori de risc pot declanșa fractura peniană

Există anumiți factori care pot crește riscul de fractură peniană, precum:

  • Poziții sexuale intense care pot duce la îndoirea sau turtirea penisului.
  • Raportul sexual într-un mediu neadecvat, cum ar fi cabina de duș.
  • Utilizarea forțată a penisului în timpul actului sexual.
  • Anumite condiții medicale care pot afecta sănătatea penisului, precum boala Peyronie (care poate cauza îndoirea anormală a penisului).

Simptomele rupturii de penis

Te întrebi cum arată un penis rupt? Îți ofer un indiciu – gândește-te la vinete, deoarece este exact așa cum poate arăta penisul în caz de fractură. Da, o umflătură mare și închisă la culoare în zona prepuțului.

Cu alte cuvinte, simptomele unei fracturi peniene pot fi destul de evidente. 

Iată care sunt cele mai frecvente simptome ale unui penis rupt:

  • Un pocnet sau o senzație de ,,plesnire” în timpul actului sexual.
  • Durere intensă și imediată în penis.
  • Umflătură semnificativă a penisului.
  • Deformarea penisului
  • Sângerare în zona afectată.

Penis rupt: când să mergi la doctor?

Dacă ai avut o experiență dureroasă în timpul actului sexual și observi simptomele menționate mai sus, este important să nu ignori problema și să mergi la doctor imediat. 

Când am avut această problemă, nu i-am acordat mare atenție. Credeam că sunt efectele adverse ale unor pastile de potență pe care le-am ales în neștiință de cauză. Exact, mi-au trebuit vreo doi ani până să aflu care e cea mai bună pastilă pentru potență.

Mare noroc cu Andrei, cel mai răsărit editor Casanovi, care cuantifică gradul de frici pentru toate lucrurile de sub soare. El m-a convins să-mi sun medicul de familie ca să văd care-i treaba cu penisul meu vânăt.

Faza e că amânarea mersului la doctor poate agrava situația și poate duce la complicații grave. Fractura peniană necesită asistență medicală și, în funcție de severitatea leziunii, ar putea fi necesară o intervenție chirurgicală.

În concluzie, fractura peniană, cunoscută și sub denumirea de ,,penis rupt”, poate fi o experiență dureroasă. Este important să fim conștienți de factorii de risc, să fim atenți la simptomele evidente și să căutăm ajutor medical imediat dacă avem suspiciuni. Sănătatea penisului este esențială pentru o viață sexuală sănătoasă și fericită, așa că nu neglija semnalele pe care corpul tău ți le transmite

Sper că acest articol ți-a fost de folos și îți doresc multă sănătate și spor în dormitor!

Te salut, Liviu

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.