Ce este sexul tantric și cum îl poți practica și tu

respiratie in timpul sexului

Despre sexul tantric poți da, așa, la o simplă lectură pe diverse bloguri din mediul online. Sau poți citi recomandări pentru îmbunătățirea vieții sexuale sau a apropierii sentimentale în relația de cuplu.

Sigur, nu este nimic greșit la ceea ce am zis mai sus. Doar că, așa cum o să vezi, sexul tantric nu e chiar o chestie simplă pe modelul ai citit, ai băgat la cap și ai aplicat. Lucrurile sunt complexe și necesită nu doar muncă multă și răbdare dar și cunoașterea în detaliu a unei culturi foarte diferită de a noastră.

Plus că, până să ajungi la sexul tantric trebuie să urmezi alte practici de meditație asistată prin care să te poți familiariza cu acest concept. Așa că, mă simt nevoit să recunosc și eu că nu am practicat sexul tantric. Dar am o prietenă bună care este familiarizată cu tot ce înseamnă tantra și ea mi-a oferit câteva explicații și argumente. Nu, nu am reușit nici după discuția cu ea să fac sex tantric. Din nou, nu e o plimbare prin parc ci implică urmarea unui stil de viață total diferit de ceea ce învățăm în cultura occidentală.

Bun, hai să trecem la treabă și să vedem de unde apucăm toată nebunia asta.

Ce este sexul tantric

Tantra este chiar mai mult decât o cultură. O bază filozofică cu rădăcini în culturi străvechi și practici transmise din generație în generație. Originile provin din hinduism, budism și taoism.

Acum, pentru a simplifica totul, deși cunoscătorii vor spune că nu am dreptate în ceea ce zic, sexul tantric poate fi tradus ca sexul „împletit” sau „îmbinat”.

ghid teoretic despre orgasme multiple pentru femei

Chiar dacă ar părea, să știi că nu este vorba despre poziții sexuale ieșite din comun deși ele pot lua parte la ritualul tantric. Acum, sunt anumite asocieri ale sexului tantric cu pozițiile sexuale ilustrate în celebra Kama Sutra. Practicanții și cunoscătorii îți vor explica că nu există aproape nicio conexiune între cele două.

Ce implică sexul tantric

Sexul tantric nu este sexul pe care noi îl înțelegem și îl practicăm în mod uzual. Asta pentru că tantra nu ține de corp. Ține, în primul rând, de meditații, de energii și de capacitatea individului de a se diviza de tot ceea ce îl ține ancorat de realitatea pe care el a cunoscut-o până la un anumit punct.

Astfel, sexul tantric transcende sexul clasic. Sigur, implică și plăcerea carnală dar scopul principal este atingerea unei plăceri ancestrale, o „împletire” a energiilor celor participanți.

Sexul tantric poate fi și folosit cu scop de terapie de cuplu. Însă, cu siguranță nu este pentru învățăcei. Sau pentru cei care citesc pentru prima dată despre asta.

Până la sex tantric e mult drum de parcurs. Așadar, recomand meditația și, mai apoi, o familiarizare cu termeni precum hatha yoga sau pranayama. Și de acolo drumul se complică și mai mult. Ai nevoie de un ghid spiritual pentru a face lucrurile așa cum trebuie.

Oricum, pentru început eu zic că este suficient. Nu de alta, dar nici eu nu mă pricep la mai mult. Cred că aș fi interesat însă, recunosc, nu știu dacă sunt pregătit spiritual pentru așa ceva. Dar, cine știe unde o să ne ducă viața – de principiu, nu îmi place să spun „nu” provocărilor.

Între timp, mai am o recomandare pentru tine, mai ales pentru cei interesați de ideea de sex tantric. Am scris pe blog, recent, un articol despre ce este continența sexuală. Poate acela e un bun punct de pornire pentru voi și pentru o cunoaștere mai atentă a plăcerilor pe care sexul le poate provoca.

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.