Plictiseala sexuală și cum îți omoară relația

supraexcitare si pierdere erectie

O relație se bazează pe comunicare reciprocă. Citești despre asta pe peste tot. Majoritatea psihologilor recomandă comunicarea zilnică și deschisă între parteneri. Însă, mai nimeni nu vorbește despre cât de important este sexul în acest context.

Da, să vorbești cu partenerul tău este esențial. Cu toate acestea, apropierea emoțională cea mai puternică se stabilește în dormitor. De ce? Păi, pentru că acolo suntem noi, lipsiți de orice mască și de orice inhibiții. Acolo este intimitatea – nu cea personală ci intimitatea în doi.

Să fii capabil să te simți bine gol pușcă alături de partenera ta, să te deschizi fără să te gândești că vei fi judecat, asta înseamnă să îți regăsești liniștea alături de cel de lângă tine. Și, desigur, acesta este drumul către o relație fericită și de lungă durată.

Cu toate acestea, inevitabil, după o perioadă apare rutina. Nu ne mai implicăm atât de mult și ne lăsăm furați de confortul unei relații – nu mai depui efort din moment ce deja este a ta, nu?

Așa apare și plictiseala sexuală, poate cea mai gravă stare în care relația ta poate ajunge.

Ce este plictiseala sexuală

Presupun că te-ai cam prins din denumire. Ce-i drept, nici nu-i neapărat greu de explicat. Pe foarte scurt, sexul ajunge să te cam lase rece. E plictisitor, se desfășoară mereu cam la fel. Ba mai mult, s-ar putea să aveți un mic program de sex. Gen, știi de dinainte care e ziua în care ajungeți în dormitor.

de ce imi vine foarte greu

Cum îți sună toate acestea?

Rutina e floare la ureche pe lângă o partidă de sex plictisitor. Asta va ucide, încet dar sigur, cam orice relație. Și ne mai întrebăm de ce se ajunge la relații extraconjugale și la o rată mare de divorțuri.

Ei bine, sexul plictisitor omoară apropierea dintre parteneri, pasiunea și apropierea emoțională.

Ce simți când ești plictisit sexual

Plictiseala sexuală vine la pachet cu o serie de simptome.

O să cam eviți sexul cu partenera. S-ar putea să îți cam placă de propria persoană și de plăcerile pe care ți le provoci singur. Masturbarea excesivă e la un pas distanță. O să te uiți mai des la filme pentru adulți, o să citești literatură erotică și, fără să îți dai seama, vei deveni un mic obsedat sexual – doar cu imaginația pentru că sexul cu partenera nu te va atrage.

Vei dezvolta și fantezii sexuale tot mai ieșit din comun și vei încerca să i le bagi pe gât și partenerei. Vă veți certa din toate prostiile și o să vă distanțați din ce în ce mai mult.

ce se considera inselat in cuplu si ce poti sa treci cu vederea

Cât despre apetitul sexual, acesta ar părea că este la cote maxime. Însă libidoul va scădea treptat și s-ar putea să te confrunți și cu disfuncții erectile. Unele dintre ele vor apărea din cauza masturbării în exces (așa cum poate fi vorba în cazul ejaculării precoce) altele vor avea cauze psihologice – anxietate sexuală, stres sau frica de eșec și lipsa încrederii în propriile performanțe sexuale.

Ce puteți face pentru a combate plictisul sexual

Să știi că doar imaginația voastră și inhibițiile vă pot sta în cale. Plictisul sexual poate fi combătul ușor și asta e partea bună din toată ecuația. Cu cât reușești să spargi rutina mai rapid cu atât vei putea să îți salvezi relația mai eficient.

Cum anume procedezi?

Păi, uiți de sexul ca la carte, după program. O surprinzi. Schimbi tehnica sexuală, încerci poziții noi, te axezi pe preludiu. Faceți lucruri ieșite din comun. Testați, vedeți ce funcționează și ce nu. Puteți începe cu masturbarea simultană sau cu masturbarea reciprocă.

cum poti sa ii dai orgasme multiple sau consecutive

Apoi, puteți încerca scenarii role play – gelozia va aduce un plus de inedit în relația voastră și o să vă ajute să vă excitați mai ușor și mai rapid. Nu ezitați să folosiți jucării sexuale și să puneți în aplicare fantezii sexuale – unele care să rămână doar între voi doi, scretul doar de voi știut.

Încercați să mergeți într-un concediu spontan, acordați atenție celor mai mici detalii. Și, desigur, faceți sex des, cât de des puteți. Nu uita, ineditul este cel care crește libidoul și intensitatea orgasmelor. Așa crește apropierea emoțională dintre voi și tot așa poți redescoperi iubirea în relația de cuplu.

Ce să zic, spor la treabă. Ah, și la nevoie, nu te sfii în a folosi un mic ajutor. Spre exemplu, vezi ce am scris noi în articolele cu cea mai bună pastilă pentru potență și în cea mai bună miere pentru potență.

Hai, te-am salutat!

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.