Când am atins subiectul disfuncțiilor erectile cauzate de psihicul bărbaților nu mi-am dat seama că am atins un punct sensibil. Chiar și Liviu și Andrei mi-au cerut mai multe detalii și mi-au spus că nu au conștientizat că partidele lor mai puțin reușite aveau legătură cu starea lor mentală sau cu stima de sine.
Așa că, pot zice că am prins curaj și că m-am întors la butoane pe același subiect. Cauzele psihologice ale disfuncțiilor erectile sunt derivate din impotența psihogenă. După cum îți dai seama, de data asta vorbim chiar despre o afecțiune, demnă și de un nume pe măsură, nu doar despre niște cauze mai mult sau mai puțin concrete.
Bun, deci astăzi o să vorbim despre ce înseamnă impotența psihogenă, cum anume afectează bărbații și cum poate fi ea combătută.
Cuprins
Impotența psihogenă: ce înseamnă
Dacă te-ai întrebat ce este impotența psihogenă, ea are o explicație destul de simplă: incapacitatea de a întreține relații sexuale ca urmare a unui stres psihologic acut. De ce impotență? Pentru că situația este atât de gravă încât erecția nu poate fi obținută sub nicio măsură.
Nu, încă nu vorbim despre impotență definitivă, ci de una temporară care se poate tratata.
Practic, pentru a scăpa de impotența psihogenă trebuie să rezolvi acel stres acut care a instalat-o de la bun început.
Cum ajungi să ai impotență psihogenă. Simptome
Simptomele impotenței psihogene implică stări de anxietate, de stres prelungit sau de depresii severe. Impotența psihogenă poate fi episodică, se poate reactiva sau poate fi una de lungă durată, persistentă. Totul depinde de starea ta psihică și de capacitatea de a te recupera după momentele mai puțin plăcute prin care treci.
Așadar, la început poate vei resimți cauzele psihologice ale disfuncțiilor erectile. Adică, vei putea face sex, însă cu ceva probleme, cum a fost în cazul meu ejacularea precoce.
Dar, pe măsură ce te adâncești în gândurile neplăcute și în depresie, impotența se va instala și ea.
Mare atenție: depresia, anxietatea sau stresul tău nu trebuie să fie legate musai de performanțele sexuale. Poți trece printr-un divorț sau poți fi dat afară de la locul de muncă și să ajungi să nu mai poți să-ți scoli instrumentul.
Un libido scăzut sau un apetit sexual inexistent reprezintă, de cele mai multe ori, un efect adițional al impotenței psihogene.
Ce să faci când ai impotență psihogenă
Chiar dacă se crede că bărbații sunt puternici și că nu prea suferă ei, sau că nu prea se lasă afectați de toate prostiile, să știi că nu prea e așa. Ascundem în noi multe sentimente și trăiri iar, la un moment dat, există riscul ca totul să se reverse. Să te copleșească.
Ajungi să te simți din ce în ce mai abătut. Fără chef de viață, mereu pesimist. Ești anxios, te izolezi de cei din jurul tău și, inevitabil, depresia își face apariția.
Sunt stări care îți afectează stilul de viață și sănătatea. Este foarte important să iei totul în serios. Dacă te afli într-o situație similară, îți recomand cu tărie o discuție cu un psiholog. Te va ajuta să înțelegi cauzele și să începi procesul de vindecare.
Dacă nu vrei la psiholog încearcă să vorbești cu un prieten apropiat. Să vezi dacă te mai descarci și dacă te simți mai bine. Orice ar fi, nu te izola și nu te afunda mai mult în problema ta. Nu cred că trebuie să-ți mai spun că dacă nu faci ceva concret, impotența psihogenă va rămâne mult și bine agățată de tine.
Un adjuvant în cazul impotenței cauzate de factori psihologici
Încearcă un supliment natural pentru potență să vezi dacă poți avea o partidă de sex normală. Pastilele naturale, din extracte de plante afrodiziace, te vor ajuta să obții erecția și să o păstrezi fermă pe toată durata partidei. Tot suplimentele te pot ajuta să mai scapi de stres, să te simți mai energic și să crești libidoul.
Vezi cea mai bună pastilă pentru potență care a funcționat pentru mine și citește și alte păreri sau recenzii despre care am scris eu, Andrei sau Liviu. Eu rămân pe aproape, așa că, dacă vrei, lasă un comentariu și mai vorbim. Ce să zic, multă liniște și pace-n suflet și în gânduri îți doresc!