Cât de des ar trebui să faci sex într-o relație

supraexcitare urmata imediat de lasarea penisului

Cred că este o problemă veche de când lumea. Și nu, nu este o dilemă doar a bărbaților care cred că partenerele lor nu au suficient de des chef de sex. Sau că mereu caută motive pentru a nu face sex. Apropo de asta, dacă partenera ta te refuză des, vezi să nu cumva să fie afectată de disfuncții sexuale specifice femeilor.

Să știi că se poate și invers. Adică femeia să fie cea care vrea să facă sex mai des decât bărbatul. Până la urmă, oameni suntem cu toții. Avem aceleași nevoi și, ce să vezi, ne lăsăm afectați de aceleași probleme.

Oricum, dacă citești articolul meu înseamnă că nu știi exact dacă e ok cum pui problema. Sau cum o pune partenerul tău. Așadar, hai să vedem ce spune teoria când vine vorba despre frecvența cu care ar trebui să facem sex într-o relație.

Sexul în relație. Cât de des e recomandat?

Sunt sigur că vei fi puțin dezamăgit de răspuns. Acesta este următorul: depinde.

Da, îmi pare rău dar nu există o rețetă a succesului sau o recomandare general valabilă. Vezi tu, cât de des faci sex depinde de mai multe lucruri. Vârsta ta poate să decidă cam care este apetitul sexual sau care este nivelul libidoului.

Apoi, starea ta generală de bine este un alt indicator. Un om sănătos își va dori să facă sex mai des decât un om care are afecțiuni de sănătate sau obișnuiește să se mai lase pradă viciilor. La fel, anumite tratamente medicamentoase pot cauza impotență, deci sănătatea este un indicator esențial în tot ceea ce menționăm pe aici.

Frecvența relațiilor sexuale în cuplu depinde și de apropierea dintre voi. Spre exemplu, plictisul sexual va reduce drastic numărul partidelor. La fel se va întâmpla și dacă vă certați des sau dacă nu vă mai puteți înțelege.

Stresul, stările de anxietate, oboseala cronică toate influențează în mod direct dorința sexuală.

Mai avem apoi și secreția hormonilor, sănătatea aparatului circulator, sănătatea aparatului reproducător și sănătatea sistemului nervos.

După cum vezi, un cumul de factori poate determina apetitul sexual și, implicit, cât de des simți nevoia de a face sex. De menționat: tot ce am spus se aplică atât pentru tine cât și pentru partenerul tău. Și, ce să vezi, de cele mai multe ori nu prea sunteți pe aceeași lungime de undă.

Și totuși, cât de des e bine să faci sex în relație?

Îți dau ceva și pe placul tău. Studiile arată că sexul frecvent poate salva o relație. Cu cât faci sex mai des cu atât relația ta va fi mai bine închegată. Asta pentru că momentele de intimitate vă apropie emoțional și creează o legătură psihică greu de destrămat mai apoi de greutățile vieții cotidiene.

Desigur, sexul trebuie să fie dorit de ambele părți. Nu poate fi impus și nu trebuie să genereze conflicte în cuplu. Așadar, discută deschis cu partenerul tău despre aceste lucruri.

Ce să faci pentru a crește frecvența contactelor sexuale?

Să nu te lași pradă plictisului și rutinei sexuale. Uită de aceleași tehnici sexuale pe care le-ai tot pus în practică. Surprinde-ți partenerul cu lucruri noi care să vă apropie.

Acordă atenție preludiului, învață să oferi sex oral ca un expert. Vei fi răsplătit, nu-ți face griji – poate tot cu un sex oral sau cu un handjob ca la carte.

Variază pozițiile sexuale și diversifică tehnica de fiecare dată. Nu te concentra doar pe penetrare și nu te gândi doar la ceea ce ai de făcut. Implică-te activ, urmărește reacțiile partenerei și fă tot posibilul pentru a-i oferi orgasme multiple.

Apoi, uită de inhibiții. De ce nu, încercați masturbarea reciprocă și masturbarea simultană. Dă o șansă jucăriilor sexuale, fanteziilor erotice, scenariilor role play. Hai, înțelegi unde bat, nu? Nimic nu este off the table când vine vorba despre partidele voastre de sex.

tot ce trebuie sa stii despre hipersexualitate in cuplu

Să nu uit, sexul să fie spontan, nu după program.

Ce să faci pentru a crește apetitul sexual

Dacă vrei să faci sex mai des există câteva sfaturi de bună purtare. Iată-le:

 • ai grijă de starea de bine – combate stresul, anxietatea și depresia;
 • tratează eventualele disfuncții erectile și disfuncții sexuale;
 • odihnește-te bine noaptea;
 • fă sport în fiecare zi;
 • consumă alimente, legume, sucuri și fructe cu efect afrodiziac;
 • ai grijă de sănătatea organismului – tratează afecțiunile de sănătatea asociate care influențează performanța sexuală;
 • la nevoie, consultă sfatul medicului care tratează impotența;
 • tot la nevoie, apelează la serviciile unui psiholog – mai ales în cazul impotenței psihogene;
 • fă exerciții pentru creșterea potenței: învață să respiri în timpul sexului, antrenează mușchii pelvieni și masturbează-te corect;
 • renunță la vicii, în special la consumul de alcool, tutun, la băuturile energizante și la orice alt obicei care îți afectează starea de bine și de sănătate.
 • la nevoie, poți administra suplimente naturiste pentru potență realizate din plante afrodiziace – poți lua cu încredere Pops sau uPotent. Pe blog am mai scris păreri despre Maraton Forte, Natural Potent, Tianli și multe altele. Un simplu search te va ajuta să găsești toate informațiile de care ai nevoie.

Nu, nu este neapărat greu mai ales când te gândești că toate sfaturile de mai sus te ajută să rămâi sănătos pentru cât mai mult timp. Sexul, dacă vrei, este doar un bonus care vine la pachet cu multă plăcere și cu o relație de cuplu mult mai relaxată și mai fericită.


Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.