Cafeaua și potența masculină

influenta cafelei si a cofeinei pentru potenta si erectia la barbati

Cafeaua este o băutură consumată zilnic. Cel mai probabil și tu obișnuiești să o bei dimineața după ce te trezești, poate și după ce ai luat prânzul. Așadar, e și normal să te întrebi dacă cafeaua băută zilnic are vreo influență asupra potenței masculine.

Altfel spus, e normal ca bărbații să se gândească dacă erecția este influențată de cafeină. Și sunt sigur că bărbații afectați de disfuncții erectile au luat în calcul să renunțe la cafea sau să întrebe medicul specialist dacă cofeina le afectează sau nu libidoul ori performanțele sexuale.

În articolul de astăzi o să-ți spun ce am aflat eu după ce m-am documentat puțin în legătură cu toate aceste lucruri.

Potența masculină și cafeaua

Pentru a obține o erecție este necesar să existe un impuls sexual. Poate fi unul direct, spre exemplu o atingere, sau unul indirect, de forma unui gând erotic. Stimulul sexual duce la transmiterea unor impulsuri nervoase care declanșează un flux sanguin direcționat către zona pelviană. De acolo, sângele umple pereții cavernoși ai penisului și așa se ajunge la obținerea erecției sau a potenței maxime.

Era necesar să-ți prezint pe scurt cum funcționează potența la bărbați. Asta pentru a înțelege că orice întrerupere a lanțului de mai sus duce la apariția problemelor cu potența ori a, așa numitelor, disfuncții erectile.

Acutizarea disfuncțiilor poate provoca o formă de impotență – fie impotență psihogenă, impotență temporară sau chiar impotență funcțională.

Bun. Acum, cafeaua.

Cafeaua conține cofeină. Aceasta are rol de a îngusta vasele de sânge pentru a crește fluxul sanguin și pentru a crește frecvența bătăilor inimii. Cafeaua stimulează sistemul nervos central și reduce, pe termen scurt, oboseala și crește vigilența.

Cu toate acestea, cofeina are rol de stresor în organism. Explicațiile sunt mai multe și intră în sfera medicală. Pe scurt, cafeina determină glandele suprarenale să elibereze cantități de cortizol de unde va rezulta stresul.

În mod direct, acest proces poate suprasolicita glandele suprarenale ceea ce provoacă o incapacitate de a produce hormonii necesari pentru obținerea unei erecții.

Poate să provoace cafeaua disfuncții erectile sau impotență?

Așa cum am explicat mai sus, da, cafeaua poate fi asociată cu anumite disfuncții erectile sau probleme de natură sexuală. Însă, doar în anumite situații și doar atunci când se exagerează cu cantitatea de cofeină administrată zilnic.

De regulă, un bărbat sănătos poate consuma, fără niciun fel de probleme pentru erecția sa, o cantitate zilnică de 400 mg de cofeină.

Însă, anumite afecțiuni de sănătate pot schimba aceste valori. Problemele renale, de tensiune, de circulație sau afecțiuni ale sistemului nervos central și periferic pot avea legătură cu consumul de cafea zilnic și disfuncțiile erectile masculine.

erectie slaba la barbati si cum le afecteaza stilul de viata

Chiar și libidoul și apetitul sexual pot fi afectate de cafea. Așadar, nu, cafeaua și, implicit, cofeina nu pot fi considerate preparate pentru potență maximă. De fapt, cofeina are mai degrabă o influență negativă asupra aparatului reproducător masculin.

Să nu mai beau cafea dacă am probleme cu potența?

Nu este bine să iei decizii pripite. Poate impotența este cauzată de un tratament medicamentos. Sau poate afecțiuni asociate îți provoacă deficiențe de erecție. Nu înseamnă că e nevoie să nu mai bei cafea pentru a îți recăpăta erecția fermă și potența din tinerețe.

Cel mai bine ar fi să te adresezi fie medicului curant fie doctorului care tratează impotența. Specialistul va ști exact ce să îți recomande, în funcție de propriul tău organism, stil de viață și stare de sănătate generală.

Altfel, poți verifica dacă anumite suplimente alimentare din plante afrodiziace te pot ajuta. Dacă, de exemplu, suferi de impotență, suplimentele nu te vor scăpa de probleme.

Am discutat pe blog, recent, despre cea mai bună pastilă pentru potență sau despre cea mai bună miere pentru potență. În plus, eu și colegii mei ți-am mai scris despre ce anume poți face pentru a-ți menține sănătatea aparatului reproducător – de la alimentație, stil de viață și chiar exerciții pe care să le faci acasă, le ai pe toate explicate în blogul nostru. În plus, dacă vrei să încerci suplimente pentru potență ți-am scris și numeroase recenzii ori păreri. Așa că, dă un search pe blog.

Altfel, alege mereu echilibrul. Nu renunța la cafea, dar nici nu exagera cu ea. Bea o ceașcă de cafea pe zi și nu vei avea probleme. Dacă obișnuiai să bei mai multă, îți recomand să o înlocuiești cu un ceai negru sau chiar cu cafea decofeinizată.

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.