Blocaj emoțional erecție. Cum poți trece peste el

ce este un blocaj emotional si cum afecteaza erectia

Ce este un blocaj emoțional? Poate știi să îl recunoști în viața cotidiană, dar cum îți dai seama dacă îl ai atunci când faci sex? Sau hai să te întreb altceva, n-ai pățit cumva să pierzi erecția și să nu înțelegi de ce ți se întâmplă ție asta?

Eu o să încerc să ofer cât mai multe răspunsuri la întrebările pe care le poți avea în contextul blocajului emoțional sexual.

O să vorbim, mai pe scurt, așa, și despre emoțiile specifice în timpul momentelor de intimitate, despre impotența psihogenă sau despre cum îți poți da seama dacă suferi de disfuncții erectile. Și, sper eu, la finalul articolului să te mai liniștești puțin. Să mai uiți de stres și să te gândești la sex nu cu frică ci cu mult entuziasm.

Blocajul emoțional și erecția

Informații despre potența masculină am mai lăsat în blogul nostru. Am mai vorbim și despre cele mai frecvente probleme de potență și cum pot apărea ele.

Am văzut, pe atunci, că un simplu gând negativ izolat te poate face să pierzi erecția de mai multe ori în timpul partidei. Am înțeles că unele disfuncții erectile apar din cauza modului în care te masturbezi sau pentru că mușchii pelvieni nu sunt relaxați. Ți-am explicat cum respirația crește potența.

se lasa penisul in momentul penetrarii

Revenind la gândul negativ izolat deja menționat mai sus. El poate fi interpretat și ca blocaj emoțional care influențează erecția la bărbați.

Blocajul emoțional este starea psihică reprezentată prin lipsa unei reacții în fața unui factor stresant acut. Nu, nu este o simplă anxietate sexuală. Este mai mult decât atât. Nu este nici impotență psihogenă pentru că în acel caz am discuta despre imposibilitatea de a mai obține o erecție.

Blocajul emoțional se referă la momentul în care pățești ceva neprevăzut și nu poți reacționa. Corpul nu te ascultă, tu rămâi fără replică – nici fizică, nici emoțională. Efectiv ești împietrit. Problema e că penisul tău va fi, cel mai probabil, moale în acele momente.

De la ce apare blocajul emoțional sexual

Motivele pentru care erecția îți este afectată pot lua multe forme. De cele mai multe ori, blocajul emoțional sexual afectează bărbații mai puțin experimentați. Pe cei care au deja anumite complexe sau așteptări mai puțin realiste de la partida de sex.

Bărbații care trec prin blocaje emoționale s-ar putea să nu se simtă tocmai siguri pe ei și pe masculinitatea lor. Pot crede că nu își merită partenerele sau că partenera este mult prea frumoasă pentru ei.

Din cauza incertitudinii constante apar emoțiile. Dacă acestea nu sunt bine gestionate, din senin va apărea și blocajul emoțional care afectează direct erecția.

ce inseamna potenta scazuta pentru barbati

Un scenariu posibil: îți place sexul dar te simți bine când îl faci cu lumina stinsă. Atunci te simți tu în largul tău. Ești cu o femeie pe care vrei mereu să o impresionezi, să îți arăți cât de bun ești la pat. Vrei să-i provoci orgasme multiple, să ejaculezi puternic și abundent așa cum ai observat în filmele pentru adulți. Doar că, se întâmplă să inițieze partida în mijlocul zilei. Tu nu erai pregătit de așa ceva, gândul îți era la un proiect de la muncă. Parcă nici apetitul sexual nu era tocmai acolo. Dar nu o poți refuza. Vă dezbrăcați și când totul pare a se înfierbânta, tu rămâi cu penisul moale. Ea observă. Tu intri în panică. Se apucă să îți facă sex oral, ți-o freacă și cu mâna. Ba chiar se masturbează în fața ta. Nimic, erecția lipsește, tu ai un blocaj emoțional.

Desigur, există numeroase variații pentru scenariul de mai sus. Dar înțelegi imaginea de ansamblu.

Cum ieși din blocajul emoțional și recapeți erecția

Important este să înțelegi cauzele pentru care ai ajuns într-un blocaj emoțional care îți blochează și erecția.

Dacă, spre exemplu, suferi de masturbare excesivă, vei fi mereu supărat pe tine și pe faptul că nu te poți opri. Și, la un moment dat, acest viciu poate cauza un blocaj emoțional sexual. Așadar, în acea situație, fă tot posibilul pentru a lua o pauză de la masturbare.

Dacă te uiți la filme pentru adulți, probabil ai așteptări puțin irealiste despre sex. Poate crezi că ai jucăria mică și vrei să ai un penis mare, mai lung și mai gros. Ești sigur că așa stau lucrurile? În filme pentru adulți joacă actori. Se trag mai multe scene, există cadre retușate și tot ce vezi acolo e regizat și editat. Sexul real nu este ca în filmele pentru adulți. E mult mai similar cu ceea ce faci tu deja.

Dacă ești pudic sau dacă ai o impresie mai puțin bună despre tine îți recomand să îți rezolvi aceste probleme. Dacă poți, vorbește cu partenera ta. Explică-i ceea ce simți. Scopul este să ajungi să te simți cât mai în largul tău atunci când ești cu ea și atunci când faceți sex.

Dacă suferi de anumite disfuncții erectile, blocajul emoțional care influențează erecția poate fi combătut prin tratarea problemelor cu potența. Într-un articol anterior am vorbit deja despre cum verifici dacă ai disfuncții erectile. Am scris și despre impotența temporară sau despre impotența funcțională. Așa că, îți cam poți face o idee despre ceea ce te afectează. Tratează disfuncțiile erectile pentru a recăpăta încrederea în performanța ta sexuală.

Tratamente pentru erecție pentru a scăpa de blocajul emoțional

Tu vrei potență maximă. O erecție tare, fermă, care nu se pierde. O partidă de sex care durează. Poți avea toate acestea prin mai multe metode. Poți să crești libidoul, poți folosi remedii pentru potență ori leacuri pentru ejaculare precoce.

Îți poți schimba stilul de viață pentru a crește potența și poți să consumi alimente afrodiziace pentru un apetit sexual ridicat.

Mai poți combate stările de blocaj emoțional prin suplimente naturiste pentru erecție. Ai o mulțime de pastile făcute din plante afrodiziace. Am tot scris pe blogul nostru păreri despre aceste mici ajutoare. Ideea e că poți folosi de la pastile, fiole, miere și până la spray-uri, geluri sau tratamente zilnice care să te ajute să uiți de toate emoțiile pe care le ai când urmează să faci sex. Uite și câteva exemple:

Aș putea continua cu exemplele dar cred că ai înțeles mesajul meu. Indiferent de vârsta pe care o ai, de experiența ta sexuală sau de cauzele care au declanșat blocajul emoțional care ți-a tăiat erecția, există soluții. Trebuie doar să-ți găsești curajul să iei atitudine.

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.