Beneficiile sexului pentru organism

alimente pentru ameliorarea disfuncțiilor erectile

Îți place să faci sex? Ce întrebare, nu-i așa? Sigur că îți place.

Ei bine, astăzi o să îți ofer câteva motive pentru care te poți felicita pentru că ai un libido ridicat. Și, de ce nu, câteva motive în plus cu care să o convingi pe partenera ta să facă sex mai des sau să își dorească să creșteți frecvența întâlnirilor din intimitatea dormitorului – sau acolo unde vă place vouă să vă iubiți.

Asta pentru că sexul are reale beneficii pentru starea de bine generală. Faci sex, te simți mai bine. Și nu doar că ai o stare de spirit mai bună dar sexul susține buna funcționare a organismului. Pe scurt, ai o viață sexuală activă, ești sănătos.

Bun, hai să vedem în caz concret care sunt beneficiile sexului în viața ta.

Cum te ajută sexul să rămâi sănătos

În primul rând sexul te relaxează. Doar gândește-te cum te simți după o perioadă în care nu ai mai făcut-o de mai bine de câteva săptămâni. Nu-i așa că ești mai stresat și ușor irascibil? Poate chiar frustrat și indispus. Nu mă crezi, încearcă o perioadă de abstinență sexuală să vezi cum te simți.

Este dovedit faptul că activitatea sexuală regulată are rol de destresor general, atât din punct de vedere psihologic cât și fizic, la nivelul corpului tău.

După ce ai avut orgasm și implicit după ce ai ejaculat te vei odihni mai bine. Tot dovedit este faptul că sexul seara, înainte de somn, va ajuta la îmbunătățirea calității somnului. Astfel, a doua zi tu te vei simți mai odihnit și mai plin de energie și optimism.

se lasa cu prezervativ in timpul partidei

În timpul sexului frecvența cardiacă crește. E similar cu ceea ce se întâmplă când faci sport. Așadar, sexul îmbunătățește sănătatea cardiovasculară. Astfel, dacă ești activ sexual susții sănătatea inimii.

În plus, studii recente au arătat că sexul și orgasmul au rol de creștere a imunității organismului. De altfel, sexul este un bun adjuvant în timp de viroze sau atunci când organismul tău este supus factorilor stresori.

Când să faci sex pentru a te bucura de beneficii

În teorie se spune că sexul este cel mai plăcut dacă este făcut de dimineață – atunci ești mai odihnit, mai energic, ai apetit sexual ridicat și hormonii sexuali sunt secretați în cantități importante.

Cu toate acestea, sexul aduce beneficii indiferent de momentul din zi în care este practicat. Nu uita, pentru a putea performa și pentru a te putea bucura de orgasme plăcute și ejaculări intense trebuie să fii relaxat, odihnit și, desigur, să ai chef de sex. E valabil și pentru partenera ta. Sexul este plăcut atunci când este dorit de ambele părți nu atunci când este impus, forțat sau programat.

prostatita acuta si performanta sexuala masculina

Un pont important: sexul cel mai benefic este cel spontan. Așa că, nu-l percepe ca pe un tratament sau ca pe un alt lucru care trebuie făcut. Bucură-te de tot ce are el de oferit, fără stres, anxietate sau motive de ceartă în cuplu.

Când prea mult sex devine nociv

Da, sexul poate deveni și nociv. Mai ales atunci când este forțat. Sau, atunci când o persoană devine obsedată sexual, dependentă de filmele pentru adulți, de literatura erotică sau de masturbare.

Sexul poate fi neplăcut și atunci când există disfuncții erectile. În acele cazuri este o sursă de stres și nu de relaxare. Așadar, dacă ai probleme cu potența, dă o fugă pe la medicul care tratează impotența.

O viață sexuală sănătoasă nu presupune doar acte sexuale regulate. Are nevoie de un organism sănătos și o minte relaxată. Tu trebuie să faci sport zilnic, să consumi alimente cu efect afrodiziac, să te odihnești bine noaptea și să renunți la viciile nocive.

Altfel, la nevoie poți folosi fără griji și suplimente naturiste pentru potență. Știi tu, pastile pentru potență ce conțin doar extracte din plante afrodiziace. Ți-am vorbit despre ele pe blog când am scris diverse păreri despre produse sau când ți-am menționat care au fost pentru noi cele mai inspirate alegeri fie că am ales pastile pentru erecție maximă sau miere pentru potență și creșterea rezistenței la sex.

O concluzie la final? Cred că răspunsul e echilibru. Adică fă sex dar nu exagera. Nu e bine să dai în extreme și nici să încerci să creezi anumite obiceiuri sau o rutină din a face sex. Spontaneitatea este cea care contează cel mai mult mai ales atunci când vorbim despre o relația de lungă durată.

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.