Cum am descoperit că am anxietate sexuală după divorț

ce este si cum recunosti anxietatea sexuala masculina

Faza cu bărbații care nu suferă după femeile pe care le-au iubit este o aiureală. Trecem peste, învățăm să uităm, să ne bucurăm de prezent, însă decepția este parte din noi. Din păcate, anumite sechele ne urmăresc mult timp după ce am ieșit din relația toxică. Și, ne influențează mai departe relațiile din prezent.

Chiar și acum, la ceva timp de la divorț, încă mă mai lovesc de gânduri neplăcute. Spre exemplu, chiar dacă am învățat cum să îmi gestionez trăirile, mai am inexplicabile stări de anxietate sexuală.

Anxietatea sexuală. Cum mi-am dat seama ce este

După divorț și după ce am trecut de prima perioadă mai critică, am ieșit în lume. Da, are balta pește și nici nu trebuie să-ți arunci prea departe undița dacă nu ești neapărat pretențios.

Pe atunci a fost o perioadă cu experiențe de-o noapte. Sau, câteva întâlniri de pe urma cărora nu se alegea mare lucru. Da, ajungeam și prin dormitor cu ele. Însă, când se întâmpla să înțeleg că lucrurile pot deveni serioase, mă speriam. Și, sabotam orice încercare de-a ei de a transforma totul într-o relație serioasă.

despre anxietatea sexuala masculina

Roxana mi-a rămas în minte de atunci. Am ieșit cu ea de câteva ori și sexul era fain. Fără complicații, direct la țintă. Câteva orgasme, un duș și ne vedeam fiecare de calea lui. Până când, într-o seară, în loc să mergem la ea după cină, mi-a spus că vrea să simtă că ne implicăm. Își dorea mai mult și îmi cerea și mie asta. M-a sărutat de noapte bună, s-a urcat în Uber și a rămas că mai povestim.

Am decis că da, putem încerca. Simțeam că pot relua o relație serioasă, chiar dacă ceva din mine parcă râdea de entuziasmul copilăresc pe care îl simțeam.

Evident, am ajuns din nou să fim intimi. Doar că, partidele erau din ce în ce mai rele. Nu ne sincronizam. Nu mai exista nicio chimie între noi. Mă simțeam mereu stresat, când eram cu ea încercam să depășesc o normă invizibilă. Ba eram nemulțumit de erecțiile mele, de durata partidelor sau de intensitatea orgasmelor ei. Și, de cele mai multe ori, când îmi venea, nu simțeam plăcere. Cel puțin, nu ca înainte.

Evident, ne-am despărțit. Era o femeie bună și chiar mă gândesc cu melancolie la ea. Din păcate însă, nu am fost pregătit pentru o nouă relație. Am înțeles prea târziu acest lucru.

Ce se întâmplă când ai anxietate sexuală

Anxietatea sexuală nu este un lucru vizibil. Ea se traduce în multe lucruri. La mine, cu Roxana, a fost o degradare bruscă a calității sexului. Un mod prin care am sabotat relația.

De regulă, anxietatea sexuală reprezintă gândurile negre. Grijile care nu-și au locul și care sunt direct legate de ceea ce se întâmplă în relația de cuplu. Îi reproșezi că nu se mai implică, că e prea rece în pat, că intervine rutina, că nu mai are chef de sex și altele similare. Și ea îți reproșează aceleași lucruri.

de ce iti moare la intrare sau in timpul penetrarii

Înainte să realizezi ce ai pățit, se termină totul. Relația se uzează și există riscul să se termine urât. Cu infidelitate sau cu certuri interminabile. Mai mult, bărbații afectați de anxietate sexuală pot dezvolta inhibiții sexuale de care scapă cu greu. Temeri noi, inexistente. Disfuncții erectile supărătoare care le vor influența și viitoarele relații.

Eu, după episodul cu Roxana, am dat în ejaculare precoce, o afecțiune de care am scăpat cu greu și care încă îmi mai pune bețe în roate.

Anxietatea sexuală, libidoul și impotența psihogenă

Anxietatea sexuală e stres acut, o stare care afectează nu doar performața din dormitor ci și modul în care creierul interpretează impulsurile sexuale. Mai mult, anxietatea sexuală determină modul în care creierul va declanșa erecția și, ulterior, ejacularea.

Astfel, acest stres acut se poate traduce în efecte nefericite pentru potența masculină. În timp libidoul scade, la fel și apetitul sexual. Pot apărea probleme hormonale și, după cum am stabilit, disfuncții erectile.

Lăsată așa, netratată, anxietatea sexuală va culmina cu o afecțiune ceva mai problematică: impotența psihogenă, adică impotență masculină pe fond nervos. Așadar, nu lăsa totul să treacă de la sine pentru că asta nu se va întâmpla.

Cum tratezi anxietatea sexuală

Pentru mine a contat mult vindecarea de după divorț. Să înțeleg cu adevărat ce s-a întâmplat în viața mea, să mă liniștesc și să îmi găsesc echilibrul.

În alte cazuri, anxietatea sexuală poate fi provocată de alte probleme. De stres, de disfuncții erectile, de relații toxice. Ideea este că ai nevoie să-ți pui ordine în gânduri. Să înțelegi care este sursa problemei pentru a o putea combate.

Eu recomand și un psiholog, dacă simți că ești copleșit și nu mai vezi o altă sursă de scăpare. Norocul meu a fost că Andrei și Liviu îmi sunt mereu aproape. Am avut doi psihologi sub forma prietenilor din copilărie care m-au ajutat să-mi revin și să depășesc toate gândurile rele.

Anxietatea sexuală nu este o glumă sau o simplă pasă proastă prin care treci. Este o problemă reală cu care te iei la trântă. Dacă o lași netratată poți agrava problemele cu potența, poți avea stări depresive și te poți izola de lume. Vei vedea în fiecare relație un pericol și îți va fi frică să faci sex – pe de o parte din cauza relației intime formate și pe de alta, de frica de eșec sexual.

Așa că, fă tot posibilul pentru a trata anxietatea sexuală. Psihologul e de folos, la fel cum și o pastilă pentru potență poate fi, cel puțin atunci când te confrunți și cu diverse disfuncții erectile asociate cu starea psihică pe care o ai.

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.