Analize pentru infertilitate. Cele mai populare teste pe care să le faci

impotenta functionala sau organica. totul despre afectiune

Vă gândiți că e momentul să faceți un copil? Poate sunteți la prima sarcină, ori nu este chiar prima voastră experiență. Nici nu contează. Ceea ce este important constă în liniștea voastră sufletească. Și, câteodată, această liniște vine din faptul că știi că totul este bine.

În ceea ce privește potența masculină, există analize de fertilitate sau pentru depistarea infertilității, exact așa cum există și analize pentru disfuncții erectile.

Te gândești că vrei să faci aceste analize înainte de a vă apuca de treabă? Sau poate încercați de ceva timp însă nu aveți succes și crezi că a venit timpul unui control amănunțit.

Înainte de a lua o decizie, cred că ar fi bine să citești acest articol.

Fertilitatea la bărbați

Un bărbat este fertil nu dacă face copii. Este fertil dacă materialul seminal secretat și eliminat la exterior conține un număr corect de spermatozoizi. Mai mult acești spermatozoizi trebuie să îndeplinească anumite caracteristici specifice pentru ca bărbatul în cauză să poată fi fertil.

Sarcina apare în urma contactului sexual neprotejat. În momentul orgasmului bărbatul ejaculează în interiorul vaginului iar spermatozoizii pornesc în goana lor după ovul. Așadar, important: femeia trebuie să fie la ovulație.

gandurile stresante din timpul sexului

Asta nu înseamnă că va trebui să faceți sex zilnic. Există un calendar care vă spune când e și ea fertilă. Zilele se calculează începând cu prima zi a menstruației de luna anterioară.

Problemele cu potența, ori așa numitele disfuncții erectile nu influențează fertilitatea bărbatului.

Poți concepe chiar dacă ai ejaculare precoce, dacă mai pierzi erecția în timpul sexului sau dacă ți se scoală greu. Dacă spermatozoizii tăi sunt ok și atâta timp cât ejaculezi în vagin, nu trebuie să îți faci griji. Nu, ea nu trebuie să aibă orgasm pentru a rămâne gravidă. Ar fi frumos să aibă, pentru semnificația momentului, dar nu este o condiție.

Cât timp să încercați înainte să mergeți la analize de fertilitate

De regulă se recomandă o perioadă de 6 luni. În această perioadă sunt toate șansele ca sarcina să se prindă. Dacă după cele 6 luni nu aveți niciun rezultat, puteți merge la ginecolog. Medicul va efectua anumite teste și va spune dacă problema poate fi legată de fertilitatea feminină sau dacă și bărbatul are nevoie de un consult.

Ziceam mai sus că disfuncțiile erectile nu influențează fertilitatea bărbatului. Așa este. Însă, impotența face imposibilă posibilitatea de a avea copii. Impotența presupune lipsa erecției iar fără erecție nu poți ejacula.

analize disfunctii sexuale si cum iti dai seama daca esti impotent

Mai sunt afecțiuni asociate care pot provoca infertilitate, așa cum poate fi cazul ejaculării retrograde. Anumite tratamente medicamentoase pot cauza infertilitate la fel cum și intervențiile chirurgicale în zona pelviană pot cauza același lucru. Sunt cazuri în care afecțiuni din copilărie pot duce la infertilitate la maturitate – de exemplu, operații de hernie la vârste fragede, un testicul care nu a coborât la timp sau lovituri puternice suferite în zona pelviană în copilărie.

Revenind, mergi la doctor pentru analize de infertilitate dacă încercați de 6 luni și nu aveți niciun rezultat.

Analize de fertilitate pentru bărbați. La ce să te aștepți

În primul rând, mergi la medic. Este același cu medicul care tratează impotența. Așadar, urologul sau andrologul îți va fi de ajutor.

La doctor vei primi o serie de întrebări legate de viața ta personală. Unele vor include aspecte de intimitate sexuală, altele se vor lega de posibile antecedente de sănătate.

Apoi, ți se vor recomanda analize de infertilitate. Iată-le pe cele mai frecvente dintre ele:

  • Analiza spermei – se numește spermogramă și da..vei ejacula într-un borcan. Bine de știut: nu te masturba (sau nu ejacula) timp de 3 zile înainte să faci analiza. Spermograma îți va spune dacă numărul spermatozoizilor este normal, dacă sunt suficienți de rapizi și alte aspecte ce țin de fertilitatea ta.
  • Analize de sânge – o parte hormonale, altele care analizează alte valori specifice potenței masculine.
  • Ecografie și/sau palpare – da, testiculele pot fi palpate de către medic pentru a se verifica sănătatea acestora (prezența nodulilor sau a altor formațiuni care pot afecta potența și fertilitatea) și ecografia testiculară poate fi și ea o opțiune.
  • Verificarea prostatei – de regulă, cam orice consult la urolog și androlog se lasă și cu verificarea prostatei. Nu este neapărat plăcut dar nici nu este ceva care să te sperie.

Cam acestea sunt principalele analize de fertilitate (cunoscute și ca analize de infertilitate) recomandate pentru bărbați. Desigur, de la caz la caz se pot recomanda și alte investigații, însă doar după interpretarea spermogramei.

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.