Analize pentru disfuncții erectile. Ce și cum trebuie procedat

analize disfunctii sexuale si cum iti dai seama daca esti impotent

Dacă citești articolul acesta cel mai probabil ai de ceva timp disfuncții erectile. Sau, poate încă nu-ți dai seama dacă trebuie să îți faci cu adevărat griji sau ceea ce simți tu e doar o simplă situație de scurtă durată.

Oricum ar fi, analizele pentru disfuncții erectile ți-au trecut deja prin minte. Dar, nu prea știi de unde să începi. La cine să te duci și ce anume implică aceste analize de impotență masculină.

Păi, o să le discutăm rapid mai jos. Oricum, vreau să te liniștesc. Majoritatea analizelor de potență sunt cele de sânge, deci nu trebuie să treci prin experiențe neplăcute. Da, există și intervenții ceva mai complicate dar acelea sunt necesare doar ulterior, dacă nu se pot depista altfel cauzele problemelor cu potența.

Ce sunt analizele pentru disfuncții erectile

În primul rând, știi care este medicul care tratează impotența? Poți să faci o programare fie la urolog fie la androlog. Aceștia sunt specialiștii care pot depista problemele, pot înțelege cauzele, contextul în care disfuncția a apărut și care știu și cum să trateze totul.

De cele mai multe ori nu se ajunge la analize de impotență. În primul rând, atunci când te duci la doctor ți se vor pune multe întrebări. Despre stilul de viață, alimentație, despre vârstă și starea de sănătate, despre experiența sexuală și despre ce anume simți atunci când apar disfuncțiile erectile.

Așa se poate concluziona dacă suferi de ejaculare precoce, probleme cu erecția, dacă ai impotență psihogenă, dacă suferi de impotență temporară sau dacă probleme este una funcțională.

Dacă după toată această etapă nu se poate forma o părere concludentă, cel mai probabil specialistul o să îți furnizeze o listă de analize pentru disfuncții erectile.

Totuși până să ajungi la doctor, testează două lucruri: urmărește să vezi dacă ai erecție dimineața când te trezești sau dacă se întâmplă să te trezești în mijlocul nopții cu ea sculată. Fă asta pentru o perioadă de două săptămâni.

Apoi, masturbează-te. Analizează tot ceea ce simți atunci când o faci. Ce te excită, ce te lasă rece, dacă se scoală sau dacă rămâne inertă, când și de ce ejaculezi și orice altceva observi în timpul masturbării.

Acestea sunt detalii esențiale care pot descrie o disfuncție erectilă masculină.

Listă de analize pentru impotență masculină

Am zis că există analize generale, de sânge pe care le poți face. Există și unele complexe care se fac doar de către medicul specialist.

Spre exemplu, activitatea penisului poate fi analizată pe timp de noapte. Penisului i se atașează un dispozitiv care monitorizează erecția nocturnă – un bărbat sănătos va avea erecții în timp ce doarme. Analiza poartă numele de testarea tumescentei nocturne a penisului.

Se mai poate injecta un medicament în pereții cavernoși ai penisului pentru a verifica erecția, calitatea ei și durata. Asta pentru că în cazul impotenței psihogene, penisul nu se scoală pe fond psihologic dar, cu toate acestea, potența maximă este încă acolo.

la ce doctor te duci daca ai disfunctie erectila

Se poate face chiar și o ecografie doppler a penisului. Scopul este acela de a monitoriza vasele de sânge dar și viteza și direcția fluxului de sânge din zona pelviană. După cum știi, impotența poate fi cauzată și de eventuale probleme circulatorii.

Bun, dar toate acestea sunt analize ceva mai complexe, recomandate doar atunci când cele de sânge nu dau neapărat rezultate concludente.

Analize de sânge pentru depistarea disfuncțiilor erectile la bărbați

  • hemoleucograma completă

O analiză populară, esențială pentru depistarea timpurie a afecțiunilor de sănătate. Această analiză poate spune dacă ai anemie sau dacă există dezechilibre la nivelul sângelui. Desigur, toate acestea pot fi legate de problemele cu potența.

  • analize hormonale

Erecția este direct influențată de secreția de hormoni. Așadar, așa cum este și de așteptat, dacă există dereglări hormonale se poate vorbi despre diverse tipuri de impotență. Cel mai probabil va trebui să testezi nivelul testosteronului și al prolactinei.

  • profilul lipidic

Colesterolul nu afectează doar sănătatea generală a organismului ci poate cauza și apariția disfuncțiilor erectile. Prin această analiză se vor depista cantitatea de lipide și grăsimi din organism.

  • cavernometria

Presupune injectarea unei substanțe de contrast în pereții cavernoși ai penisului. Doctorul va verifica dacă există anumite blocaje care provoacă pierderea erecției sau lipsa erecției.

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.