Abstinența sexuală. Este o soluție pentru tratarea problemelor cu potența?

abstinența sexuală

Disfuncțiile erectile afectează o mulțime de bărbați. Sunt studii care demonstrează că în timpul vieții sexuale active ale unui bărbat este, practic, imposibil ca acesta să nu se confrunte, cel puțin o dată, cu o problemă de potență.

Și atunci când ceva nu merge așa cum trebuie, bărbatul afectat va pierde multe ore, nopți și zile încercând să înțeleagă care sunt cauzele disfuncțiilor erectile. De ce apare, spre exemplu, ejacularea precoce. Sau de ce nu se scoală suficient de repede ori de ce erecția se pierde în timpul partidei de sex. Sunt doar câteva exemple dintre cele mai populare probleme erectile.

Am avut în trecut o discuție cu un prieten care mi-a spus că abstinența sexuală ar putea trata majoritatea simptomelor neplăcute asociate cu erecția la bărbați. În teorie, recunosc, sună plauzibil. Dar, am zis că e timpul să mă documentez mai mult pe subiect.

Așa că, în articolul de astăzi despre acest lucru mi-am planificat să vorbesc. Abstinența pentru o perioadă bine delimitată de timp pentru bărbații care au probleme cu potența masculină.

Abstinența ca tratament pentru disfuncțiile erectile. Un studiu de caz

Tot un prieten bun de-al meu a suferit rău de tot din cauza masturbării excesive. La el avea accente convulsive, masturbarea ajungând să-i influențeze stilul de viață și activitatea zilnică.

A căutat soluții în toate părțile. Și pe el am încercat să testez teoria conform căreia abstinența ar putea fi rezolvarea disfuncțiilor erectile.

Prietenul meu se confrunta cu ejacularea precoce. Pentru că se masturba foarte des, penisul lui nu mai rezista foarte mult în fața stimulilor sexuali. Avea și alte probleme asociate – creierul învățase să se excite doar în prezența unor stimuli ceva mai ieșiți din comun: fantezii sexuale care mai de care mai ciudate. Vezi tu, atunci când te masturbezi des, creierul va încerca să găsească noi metode prin care să surprindă plăcerea sexuală – când te obișnuiești prea mult cu un lucru, el devine banal.

ce sunt obsesiile sexuale

În fine. Ideea este următoarea: prietenul meu a convenit că va încerca metoda abstinenței. S-a abținut de la sex, masturbare și expunere în fața oricărui stimul sexual pentru o lună de zile.

Totul pentru a observa dacă obsesiile sexuale au fost diminuate sau combătute și, mai ales, pentru a vedea dacă abstinența a tratat ejacularea prematură.

Abstinența și disfuncțiile erectile. Ce efecte are?

Prietenul mi-a spus așa:

  • În prima lună nu a reușit. Tentația a fost foarte mare, după a doua săptămână de abstinență a cedat și s-a masturbat când a citit o povestioară erotică pe net.
  • Așa că, a mai băgat o fisă, următoarea lună.
  • De fiecare dată, primele zile sunt cele mai grele. Organismul solicită orgasmul. Există o dorință nebună să te atingi, să te uiți măcar la o poză cu o tipă bună pe net. Orice ar fi dar să-i oferi creierul doza de viciu.
  • După primele două săptămâni dificile, lucrurile devin mai ușoare. Nu te mai gândești atât de mult la sex. Dor testiculele și ai vrea să te masturbezi, dar te poți controla mai ușor.
  • După a treia săptămână, prietenul meu a ejaculat în somn. A avut un orgasm nocturn atunci când a avut un vis erotic. A ejaculat o cantitate mică de spermă – organismul știe singur cum să se regleze.
  • A patra săptămână a fost chiar faină. A avut mult mai multă energie, a reușit să se concentreze mai bine la muncă și s-a gândit foarte rar la sex.

Efectele abstinenței?

În primul rând, dai un refresh organismului, mai ales atunci când suferi de obsesii sexuale sau de masturbare excesivă.

Ai mai mult timp pentru tine, ești mai optimist și mai fericit – de regulă, cei care au o obsesie sau un viciu se simt prost și rău în pielea lor.

este buna masturbarea in sarcina

Te poți concentra pe alte lucruri: faci sport, gătești, ieși mai des cu prietenii. La început pentru că vrei să găsești un înlocuitor pentru gândurile care îți cer viciul. Apoi, pentru că pur și simplu ai mai mult timp liber, timp pe care altfel l-ai fi petrecut masturbându-te.

E recomandată abstinența sexuală pentru tratarea problemelor cu potența?

Tot în urma micului test făcut de prietenul meu ne-am dat seama că abstinența e o parte a soluției însă nu și rezolvarea totală. Nu este un remediu pentru potență.

Însă, e super importantă. Creierul se reface, la fel și organismul și, în special, aparatul reproducător. În primul rând, scapi de perioada cea mai grea, cea în care viciul îți controlează viața. Apoi, te redescoperi și vezi că se poate trăi și altfel.

După abstinență, prietenul meu a făcut sex. Din păcate, ejacularea precoce a fost tot acolo. Ce-i drept, s-a lăudat cu potență maximă – o erecție mult mai fermă decât în mod normal. S-a sculat mai repede și orgasmul a fost mai intens și mai plăcut decât atunci când se masturba zilnic.

De masturbare precoce a scăpat mai greu. Prin abstinență de la masturbare și filme pentru adulți dar și prin exerciții pentru întărirea mușchilor pelvieni alături de exerciții de respirație pentru sex.

A fost și la psiholog pentru că avea nevoie să depășească și un blocaj emoțional. A luat și Dapoxetină pentru ejaculare, în baza unei prescripții medicale. A încercat și cea mai bună miere pentru potență dar și cea mai bună pastilă pentru potență.

Suplimente naturiste încă mai ia la nevoie. Dar, cu timp investit și voință, în prezent, nu mai are disfuncții erectile. Încă mai există momente când proastele obiceiuri ar vrea să revină în viața lui. Dar, reușește să se abțină. Încă mai practică abstinența selectivă – fără masturbare, fără filme pentru adulți și fără povești erotice. Doar sex cu partenera.

Acest website folosește cookieuri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Nu înregistrăm date cu caracter personal. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul.